…
…
…
…
06 Mart 2020, Cuma Kahramanamraş,Türkiye

Çocuk Koruma Kanunu İl Koordinasyon Kurulunun 2020-1 Toplantısı Yapıldı


Vali Yardımcımız Fatih Damatlar başkanlığında İl Müdürlüğümüz Adil Erdem Bayazıt toplantı salonunda Çocuk Koruma Kanunu İl Koordinasyon Kurulunun ilk toplantısı düzenlendi.

Toplantıya İl Müdürümüz Mutlu Kaya, İlimizde ki Kurul üyesi Kamu Kurum temsilcileri ve STK temsilcileri katılım sağladı.

Kanun kapsamınca koruyucu ve destekleyici tedbirlerin yerine getirilmesinde kurumların koordinasyonunu sağlamak amacıyla gerçekleştirilen toplantıda; İl Müdürlüğümüz, ilimizde suça sürüklenen ve mağdur çocuklara dair yapılan iş ve işlemler, çocuklara yapılan müdahaleler, sunmuş olduğu hizmet modellerinden faydalanmakta olan çocuklara dair bilgi paylaşımında bulundu. 2018 ve 2019 yılında çocuklara dair yapılan işlemlerle ilgili sayısal veriler karşılaştırıldı.

Toplantıda, ilimizde suça sürüklenen suç mağduru, madde kullanımı için risk teşkil eden, sokakta çalıştırılan çocuklara yönelik ilgili kurumların yapmaları gereken çalışmalar hakkında yol haritası belirlendi.

Esnaf ve Sanatkârlar Odasına ve Ticaret Sanayi Odasına bağlı işletmelerin önünde ve çevresinde dilenen, çalıştırılan çocukların tespit edilmesi ve daha hızlı müdahale edilebilmesi için odalara bağlı esnaflardan, işletmelerden Zabıtaya ihbarda bulunmalarına yönelik destek alınması,

Koruyucu ve Destekleyici tedbir kararı bulunan çocukların Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün Sportif ve Sosyal faaliyetlerinden yararlandırılması

Kahramanmaraş Sosyal Risk Haritası için gerekli çalışmaların yapılması ve paydaş kuruluşların elindeki verileri İl Müdürlüğümüzce paylaşmasına yönelik kararlar toplantıda alındı.

Vali Yardımcımız Fatih Damatlar sonraki toplantıya kadar kurul üyelerinin üzerine düşen görevleri yerine getirmesini katılımcılara bildirdi.