…
…
…
…
…
10 Haziran 2023, Cumartesi Kahramanmaraş,Türkiye

Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş Kadın İş Atölyesinde Depremzede Kadınlarla Bir Araya Geldi


Karacasu Konteyner Kent'te İl Müdürlüğümüzün açtığı Kadın İş Atölyesinde depremzede kadınlarla bir araya gelen Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş, kadın iş atölyesinde üretilen ürünler hakkında İl Müdürümüz Mutlu Kaya’dan bilgi aldı.

Ürünleri inceleyen Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş üretilen ürünlerin vatandaşlara ulaştırılması ve depremzede kadınların bu ürünlerden gelir elde etmesi için gerekli çalışmaların bakanlığımız tarafından koordine edileceğini bildirdi.

Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada;

"Karacasu Konteyner Kenti'nde 5 bin 982 vatandaşımız kalıyor. 65 yaş üstü 443 vatandaşımızın, 64 engelli vatandaşımızın, 2 bin 337 çocuğumuzun olması nedeniyle bizim için burası özel önem verdiğimiz, daha hassas çalıştığımız bir alan olmuştur. Bakanlığımız 327 personelimizle sahada çalışmalarımızı devam ettirmekte. Bugüne kadar il genelinde 96 bin 367 haneyle görüşme sağlanmış, 533 bin 59 kişiye psikososyal destek hizmeti sunulmuştur. İl genelinde 29 oyun çadırı ve 49 psikososyal danışmanı çadırımız ile hizmet sunumu devam etmekte olup, tüm çadır kentlerimizde çadır taramaları tamamlanarak bireysel görüşmeler devam ettirilmektedir. Kahramanmaraş dışında 15 ilden personelimiz burada çalışmalarını yürütmektedir." dedi.