…
…
…
…
…
…
…
…
05 Temmuz 2023, Çarşamba Kahramanmaraş,Türkiye

30 Haziran Koruyucu Aile Günü Vesilesiyle Koruyucu Ailelerimizle Bir Araya Geldik


Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, İl Müdürümüz Mutlu Kaya Koruyucu Aile Günü münasebetiyle Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz organizasyonunda, Dulkadiroğlu Belediyemizin misafirperverliğinde Dulkadiroğlu Heyecan Bahçesinde düzenlenen etkinlikte, koruyucu ailelerimiz ve çocuklarıyla bir araya geldi. 

 

Programda, günün anlam ve önemine dair konuşma yapan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, çocuklarımızın sıcak bir yuvada yetişmesine vesile olan koruyucu ailelerimize üstlendikleri manevi sorumluluktan dolayı teşekkür ederek, Koruyucu Aile Günü’nü tebrik etti.

 

Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun ise konuşmasında; “Bilindiği üzere büyük bir afet yaşadık. Bu afetin yaralarının sarılması için devletimiz, Aziz milletimiz, sivil toplum kuruluşları, Belediyeleri ve tüm kamu kurum ve kuruluşları ile el ele vererek dayanışma içerisinde büyük gayret gösterildi. Depremden dolayı koruyucu ailelerimizden, vatandaşlarımızdan hayatını kaybedenler oldu. Vefat eden tüm vatandaşlarımız için Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

 

Kahramanmaraş, koruyucu aile müessesi bakımından öncü illerimiz arasında bulunuyor. İlimizde yaklaşık 160 ailemizin yanında 242 evladımız aile sıcaklığı ortamında yaşamlarını sürdürmektedir. Bu anlamda önemli bir misyonu üstlenen kıymetli koruyucu ailelerimize teşekkür ediyorum. 


Bugün dört koruyucu ailemiz yeni koruyucu ailelerimize rehberlik etmek üzere Rehber Koruyucu Aile sözleşmesi imzalayacaklar. Koruyucu aile olan çiftlerimize ve rehberlik edecek olan ailelerimize şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu. 

 

Programda, açılış konuşmalarının ardından koruyucu ailelerimizle Rehber Koruyucu Aile Sözleşmesi imzalandı.

 

Program sonrası bir açıklama yapan İl Müdürümüz Mutlu Kaya;

 

Burada 30 Haziran Koruyucu Aile günü vesilesiyle koruyucu ailelerimizle bir araya gelmek istedik ve 160 koruyucu ailemiz içerisinden seçilen Rehber Koruyucu Ailelerimizle de bir sözleşme imzaladık. Ülkemizde ilk defa ilimizde uygulaması başlatılan hizmet modelimizde Rehber Koruyucu Ailelerimizle eşleştirmesi yapılan koruyucu ailelerimiz bir aradalar.

Bizler bu hizmet modelimizi 2022 yılında başlatmıştık bu ikinci safhası olan çalışmayla geliştirerek devam ettireceğiz” dedi.

 

İl Müdürümüz Mutlu Kaya;

 

“İlimizde yaşanan asrın felaketi depremde vefat eden kıymetli koruyucu ailelerimize ve yaralananlara tekrardan şifa dileklerimizi iletiyorum” diyerek sözlerini tamamladı.