…
…
…
…
…
23 Nisan 2023, Pazar Kahramanmaraş,Türkiye

23 Nisan’da 23 Noktada 23000 Çocuğumuzla Buluştuk


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şehrimizin 23 noktasında düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Sayın Valimiz Ömer Faruk ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’de düzenlenen etkinliklere katılarak çocuklarımızla birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının heyecanını yaşadılar.

Karacasu konteyner kentte düzenlenen etkinlilerde çocuklar Okyanus Koleji gönüllüleri öncülüğünde kilden sanat eserleri yaparken, maske, çanta boyama gibi etkinliklerden yararlandılar. Türkiye Futbol Federasyonu standında mini futbol ve penaltı atışları yaptılar.

Palyaçoların alanın çeşitli yerlerinde yaptıkları gösterilere katılan çocuklar, Çocuk Mehter Takımının çaldığı marşlarla coştular.

Koç Holdingin organizasyonunda düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlileri çocuklara verilen ikramlarla tamamlandı.

 Kadın İş Atölyesi Üretime Başladı

Asrın felakenin merkez üssü olan şehrimizde depremin yaraları sarılmaya devam ediyor. Karacasu konteyner kentte yaşamını sürdüren ailelerimize psikososyal destek hizmetleri sunuluyor. Kurulan oyun çadırında ise çocuklara hem psikososyal destek sağlanırken oynanan oyunlarla 6 Şubat’ın izleri silinmeye çalışılıyor.

Bu anlamda da evin merkezinde yer alan kadınlar unutulmayarak onlara yönelikte hizmet modelleri geliştiriliyor.

Karacasu konteyner kentte kurduğumuz Kadın İş Atölyesinde kadınlar üretime başladılar. Kadınlar iş atölyesinde dikiş, nakış, moda tasarımı vb eğitimler düzenlenirken terzi işi tamiratlarını çocuklarına yeni giysiler üreterek yaşama tutunmaya çalışıyorlar.

İş atölyesinden yararlanan kadınlar atölyesi sayesinde hayata tutunmak için bir sebepleri daha olduğunu belirtirken ürettikleri ürünlerle de ileriki yaşamlarında evlerine maddi katkı sağlayacakları bir işlerinin olacağını söyledi.

İl Müdürümüz Mutlu Kaya Kadın İş Atölyesi hakkında yaptığı açıklamada;

 “büyük bir felaketin içerisinden çıktık. Depremde rahmetli olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet kalanlarına sağlık sıhhat ve afiyet dilerim diyerek sözlerinde başladı.

“Kadın İş Atölyelerinin Sayılarını Artıracağız”

İl Müdürümüz Mutlu Kaya Açıklamasının devamında ise Bakanlığımız Depremin ilk anından itibaren sahadaydı. Vatandaşlarımızın yiyecek giyecek barınma gibi öncelikli ihtiyaçlarının karşılanmasının yanında psikososyal destek ekiplerimiz destek hizmetlerine başladı. Bu süreçte açılan PSD alanlarımızda devam ettirilirken, oyun alanlarında uzman personellerimiz çocuklarımıza hizmet sunuyor. Bizlerde kadınlarımızın hayata tutunması yeni bir meslek edinmeleri, evlerindeki ihtiyaçlarını gidermeleri için bu Kadın İş Atölyesini açtık. Atölyede ürettikleri ürünlerle kadınlarımız hayat motivasyonlarını sağlarken öğrendikleri bu mesleklerle de evlerine maddi katkılar sağlayacak belki de ileriki yaşamlarında gelir kaynakları bu öğrendikleri meslekler olacak. Kadınlarımızdan aldığımız olumlu tepki ile bizlerinde motivasyonu arttı ve bu iş atölyelerinin sayılarını arttırmak, olanların teknolojik alt yapısını geliştirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.