…
…
…
…
…
…
02 Nisan 2023, Pazar Kahramanmaraş,Türkiye

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Gününde Kırmızı Yelekliler Birçok Etkinlik Gerçekleştirdi


2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında İlimizdeki barınma merkezlerinde yer alan oyun alanlarımızda Otizmli bireylere yönelik farkındalık çalışmaları gerçekleştirildi.

Karacasu Konteyner alanında bulunan oyun alanımızdan hizmet alan çocuklara otizm hakkında bilgilendirme yapılırken otizmli özel çocuklarımızla bir araya gelen çocukları el boyaması yaparak farkındalık çalışmalarına katkı sağladılar.

Oyun alanlarında gerçekleştirilen farkındalık etkinliklerine katılan İl Müdürümüz Mutlu Kaya yaptığı açıklamada;

 “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık günü kapsamında 40 çocuk oyun alanımızda çocuklarımızın farkındalığının artırılması için uzman çalışanlarımız tarafından bir takım faaliyetler gerçekleştirildi.

Bu alanlarda otizmli çocuklarımızı tarandı ve alilerimizin ihtiyaçları karşılanmaya çalışılıyor. Otizm eğitim, iletişim ve özel ilgi isteyen bir rahatsızlık bu anlamda bizler de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak bu özel çocuklarımıza özel ilgi gösteriyoruz.

Bugün için ise arkadaşlarımız tüm oyun alanlarımızda bu çocuklarımız ve diğer çocuklarımızı bir araya getirerek farkındalığın daha da artırılması için çaba gösteriyor” dedi.