…
10 Eylül 2019, Salı

Karşıyaka Çocuk Evleri Sitesi Sünnet Töreni Coşkulu Bir Şekilde Gerçekleştirildi.


            İl Müdürlüğümüze bağlı çocuk evlerinde korunma ve bakım altında olan 28 çocuğumuzun sünnet töreni Karşıyaka Çocuk Evleri Sitesi’nde düzenlenen organizasyon ile gerçekleştirildi.


Sünnet çocuklarımızın davul zurna eşliğinde arabalar ile sahil turu yapmaları ve diğer çocuklarımız, çalışanlarımız ve halkımızın da onlara eşlik etmesi ile oluşturulan konvoyla başlayan törenimiz; Kuran Tilaveti ve Karşıyaka İl Müftümüzün dualarıyla tüm misafirlerimize verilen sünnet yemeği ile devam etti. Törende konuşmalarını yapan İl Müdürümüz Nesim TANĞLAY; “Hepimizin bildiği gibi dinimizin bir gerekliliği olan sünnet; saygı, sevgi ve hoşgörü odaklı yegâne hazinemiz olan kültürümüzde de önemli bir yere sahiptir. Asırlardır süregelen bu geleneği buradaki çocuklarımızla yaşıyor olmaktan büyük mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Hiçbir zaman unutmamalıyız ki; kültürümüzün ve dinimizin yapı taşı geleceğimiz olan çocuklarımızdır. Bakara suresi 220. Ayette der ki; “… Yetimlere nasıl davranacağınız hakkında sana sorarlar. De ki: “Onların durumlarını düzeltmek onları iyi yetiştirmek en hayırlı olandır.” Ve onların hayatlarını paylaşırsanız unutmayın ki, onlar sizin kardeşlerinizdir.” Yarınlara umutla bakmamıza vesile çocuklarımızın, milletimizin geleceğinin teminatı olduğu bilinciyle hareket ediyoruz. Bizler bu anlayışla koruma ve bakım altında olan çocuklarımızın toplumdan soyutlanmadan, gelenek ve göreneklerimize bağlı olarak, geçmişini bilerek geleceği aydınlatacak çocuklar olarak yetişmeleri için çalışıyoruz. Ayakları yere sağlam basan, geleceğe güvenle bakan, vatanımıza ve milletimize hayırlı evlatlar olarak yetişmeleri için de var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Karşıyaka Kaymakamı Sayın Ali Rıza DEMİR, İl Müdürlerimiz, Kurum ve Kuruluş Müdürlerimiz, Sivil Toplum Kuruluşları, Gönüllü Ailelerimiz, Sünnet çocuklarımızın aileleri ve arkadaşlarının katıldığı törende İl Müdürümüz konuşmalarına; “Bugün burada 28 kardeşimizin bu özel gününde yanımızda bulunduğunuz, bu ana tanıklık ederek mutluluğumuzu paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum. Bugün vesilesi ile çocuklarımız ve sizlerle büyük bir aile olduğumuzu bir kere daha görmüş ve göstermiş olduk. Bu güzel güne vesile olan Menekşe KIRAN, Gülseren KIRAN, Medical Park Hastaneleri, Prof. Dr. Canan Cenan ÖZCAN, Uzman Dr. Leyla Seden Duru PINAR, Uzman Dr. Fatih BALABAN’a ve çalışma arkadaşlarıma katkılarından dolayı teşekkür ederken yavrularımızın da yaşamları boyunca sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmelerini temenni ediyorum” diyerek devam etti.

Çocuklarımızın sünnet törenine yapmış oldukları katkılardan dolayı destekçilerimize plaket töreni gerçekleştirildi. Medikal Park Hastaneleri Çocuk Korosunun mini etkinliğinin ardından tören; sünnet olan tüm çocuklarımıza hediyelerinin protokol tarafından verilmesi ile devam etti. Etkinlik kına yakma merasiminin ardından sonlandı.