…
…
…
…
…
21 Ekim 2019, Pazartesi

Karabağlar Koruyucu Aile Şenliği


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızca, Cumhurbaşkanımızın eşleri Sayın Emine ERDOĞAN’ın himayesinde yürütülen “Gönül Elçileri Projesi” kapsamında, Koruyucu Aile Hizmetlerinin yaygınlaştırılması, koruyucu aile hizmetleri konusunda toplumsal farkındalığın ve bilincin arttırılması amacıyla Karabağlar  ilçemizde “Gönül Elçileri Ekibi” oluşturulmuştur. Bu kapsamda ilk etkinliğimiz Nisan ayında; geniş halk kesimine yönelik koruyucu aile hizmetleri tanıtım ve bilgilendirme sunumu ile başlamıştır. Bu etkinliği takiben; koruyucu ailelerimizi daha yakından tanımak, koruyucu aile hizmetlerinin yaygınlaştırılmasına yönelik fikir alışverişinde bulunmak, iş birliğini arttırmak ve koruyucu ailelerle beraber yaşayan çocukların güzel bir gün geçirmelerini sağlamak amaçları doğrultusunda “Koruyucu Aile Şenliği” düzenlenmesine karar verilmiştir.

Verilen karar doğrultusunda; 19 Ekim 2019 tarihinde, Karabağlar Nasrettin Hoca Rekreasyon Alanı'nda, Karabağlar Kaymakamı Sayın Cemil Özgür ÖNEĞİ ve eşi Sayın Özlem ÖNEĞİ ev sahipliğinde gerçekleştirilen Koruyucu Aile Şenliğine; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Sayın Nesim TANĞLAY, İzmir’de koruyucu aile alanında faaliyet gösteren derneklerden İZKAD ve KORAY derneklerinin temsilcileri, Karabağlar İlçesi daire amirleri, Karabağlar’da ikamet etmekte olan 44 koruyucu aile ve koruyucu ailelerimizin yanında yaşayan 47 çocuğumuz katılım göstermişlerdir. İl Müdürümüz Nesim TANĞLAY ve  Karabağlar Kaymakamımız Sayın Cemil Özgür ÖNEĞİ, şenlik açılış konuşmalarında koruyucu aile hizmetlerinin önemine değinmişlerdir.

Düzenlenen şenlik kapsamında, Karabağlar Nene Hatun Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış oldukları animasyon gösterisi, çocuk etkinlikleri, yüz boyama faaliyetleri ve hazırladıkları çeşitli ikramlarla etkinliğe destek vermişlerdir. Yine Karabağlar Nene Hatun Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinden oluşan ritim grubu ise şenliğe türküleriyle renk katmışlardır.

 “Gönül Elçileri Projesi” kapsamında İlimiz düzeyinde başlatılan koruyucu aile hizmetlerini yaygınlaştırma ve kamuoyunu bilinçlendirme çalışmalarımız, şenlik atmosferinde, Koruyucu Ailelerimiz ve bu alanda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarımızdan da alacağımız değerli katkılarla devam edecektir. Sağlanan bu iş birliği atmosferi, başta Karabağlar İlçesi olarak İzmir ilimizin, ülke düzeyinde  en yüksek sayıda koruyucu aile hizmeti veren il olma hedefimize bizleri bir adım daha yakınlaştıracaktır.