…
19 Eylül 2019, Perşembe

İl Müdürümüz Nesim TANĞLAY'ın 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı


Türk Milleti olarak asırlardır toprağımızı yuvamız, milletimizi ailemiz bildik. Vatan aşkı ve hürriyet sevdasıyla Yüce Türk Milleti olarak ne vatanımıza göz dikilmesine tahammül edebiliriz ne de bağımsızlığımızdan ödün veririz. Sevgili Peygamberimizin de belirttiği gibi; vatan sevgisinin imandan geldiğini iyi biliriz. Söz konusu “vatan” ise gerisi teferruattır deriz.  Asırlardır var olmamızın yegâne temelinin bu olduğunu bilir, bu bilinçle hareket eder canlarımızı da bu uğurda seve seve ortaya koyarız. O yüzdendir ki Türk milletine esaret zinciri asla vurulamamıştır ve dahi asla vurulamayacaktır.

Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Vatan sevgisi ruhları kirden kurtaran en kuvvetli rüzgardır” sözünü kendimize rehber edinip; kutsal İstiklal Marşımızın her bir dizesinde tekrar ettiğimiz vatan sevgimizi ve bu uğurda canlarını ortaya koymuş nice yiğitlerimizi anıyoruz. Bu dizeler ile yolumuzu aydınlatıyor geçmişimizi bilerek geleceğe inançla yürüyoruz.

Atalarımızdan aldığımız bu kutsal emanete bizler de canımız pahasına sahip çıkacağımızı belirtirken; “19 Eylül Gaziler Günü” münasebetiyle bugün bir kez daha başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere milli mücadele ruhuyla canları pahasına vatan toprağını savunan, cennet vatanımız için canlarını feda eden ve şehitlik mertebesine ulaşan aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Hayatta olan tüm kahraman gazilerimize sağlıklı bir ömür diliyor; minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.

 

Nesim TANĞLAY
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İzmir İl Müdürü