…
03 Aralık 2021, Cuma İZMİR

İl Müdürümüz Nesim TANĞLAY’ın “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” Mesajı


İl Müdürümüz Nesim TANĞLAY’ın “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” Mesajı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü; engelli vatandaşlarımıza yönelik toplumun duyarlılığının arttırılması açısından önemli bir tarih, bir farkındalık günüdür.

Engelli vatandaşlarımızın hayatın her alanında sergilemiş oldukları mücadele ve başarılar bizlere engelleri aşmanın bir inanç meselesi olduğunu, yalnızca fiziki engellerin değil zihinlerdeki engellerin kaldırılmasıyla hayatın daha yaşanılabilir kılınacağını göstermektedir.

Bu bağlamda engelli vatandaşlarımızın geleceğe umutla bakan, sosyalleşen, üreten ve mutlu bireyler olarak yaşamalarını sağlamak ve onları desteklemek için tüm ihtiyaçlarının karşılanması hepimizin ortak sorumluluğundadır.

Engelli vatandaşlarımıza sunulan hizmetler ile birlikte onların toplumsal yaşamdan kopmadan hayatlarını sürdürmeleri için ihtiyaçlarına ve beklentilerine duyarlı bir toplum olarak yaşadıkları sorunlarına sahip çıkmalı, doğru ve kalıcı çözümler üretmeliyiz.

Bu anlayışla; Bu önemli günün engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümüne katkıda bulunmasını temenni ederek; her zaman yanlarında olduğumuz tüm engelli bireylerimize saygı ve selamlarımı sunuyorum.

                             

                                                                                              

                                                                

                                                                                                     Nesim TANĞLAY

                                                                                     Aile ve Sosyal Hizmetler İzmir İl Müdürü