…
02 Aralık 2019, Pazartesi İzmir, Türkiye

3 Aralık Dünya Engelliler Günü


3 Aralık Dünya Engelliler Günü; nüfusumuzun büyük bir çoğunluğunu oluşturan engelli vatandaşlarımızın hayatın her alanına katılımlarını sağlamak, yaşam seviyelerini yükseltmek amacıyla gerekli tüm yasal ve fiziki düzenlemeleri hızla hayata geçirerek çağdaş, mutlu, huzurlu ve refah seviyesi yüksek bir ülke yaratma adına bir farkındalık günüdür.
Hayatın her alanında yaşamış oldukları tüm zorluklara rağmen engelli vatandaşlarımızın sergilemiş oldukları mücadele bizlere engelleri aşmanın bir inanç meselesi olduğunu; yalnızca fiziki engellerin değil zihinlerdeki engellerin kaldırılmasıyla hayatın daha yaşanılabilir kılınacağını göstermiştir. Bu bağlamda engelli vatandaşlarımızın geleceğe daha güvenle bakabilmeleri için engellerin kaldırılması, eksikliğini hissettikleri her bir haklarının kendilerine ulaştırılması, sosyal devlet anlayışımızın bir gereği olarak “saygı” temelinde toplumun bütün kesimlerine eşit ve adil davranma zorunluluğu ilkesiyle engellilik konusunda daha sorumlu ve duyarlı bir çevre yaratılması ile engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözülmesi adına üzerimize düşeni yapmak için var gücümüzle çalışmak zorunda olduğumuzun bilincindeyiz.
Unutmamalıyız ki; bizler hep birlikte varız; hep birlikte bir ülkeyiz. Farklılıklarımızdan doğan güzelliklerimizle var olan milletimizin her bir ferdi olarak; engelli vatandaşlarımıza yardımcı olmak, onlara destek olmak, sorunlarını kendi sorunlarımız bilip empati kurarak “her bireyin bir engelli adayı” olduğunun farkında olmak mecburiyetindeyiz. Millet olarak el ele verdiğimizde aşılamayacak hiçbir engelin olmadığını çok iyi biliyoruz. Bu anlayışla; buradan bütün vatandaşlarımızı engelli vatandaşlarımıza yardımcı olmaları konusunda bilinçli iş birliğine davet ediyorum. Tüm engelli vatandaşlarımıza da “hayatı yaşamak için engel tanımamalarını” her zaman yanlarında olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak istiyorum.

Nesim TANĞLAY
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İzmir İl Müdürü