…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
20 Eylül 2019, Cuma

19 Eylül Gaziler Günü Yemek Programı Düzenlendi


İzmir Valiliğince ve İl Müdürlüğümüzce 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle; protokol erkânı, şehit aileleri ve kahraman gazilerimizin katlımı ile gazilerimiz onuruna yemek ve konser etkinliği gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan gece; Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Balçova İlçe Müftüsü İsmail GÜNAY’ın şehitlerimiz için okuduğu dua ile devam etti.

İzmir Vali Yardımcısı Aydın MEMÜK’ün, gazilerimiz adına yapmış olduğu konuşmalarında şehit ve gazilerimize minnet ve şükranlarını iletti. Bu milletin topyekûn gazi bir  millet olduğunu ve vatan toprağının her bir karışında şehitlerimizin ve gazilerimizin kanlarının olduğunu söyledi.

Törende İl Müdürümüz Nesim TANĞLAY, gecenin anlam ve önemini TRT mikrofonlarına anlattı. Geceye katılımdan dolayı memnuniyetini dile getiren Sayın TANĞLAY: “Biz hep birlikte büyük bir aileyiz. Şehit ailelerimizin ve kahraman gazilerimizin her zaman yanındayız ve olmaya da devam edeceğiz. Atalarımızdan aldığımız bu kutsal emanete, vatanımıza bizler de canımız pahasına sahip çıkacağız. “19 Eylül Gaziler Günü” münasebetiyle bugün bir kez daha başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere milli mücadele ruhuyla canları pahasına vatan toprağını savunan, cennet vatanımız için canlarını feda eden ve şehitlik mertebesine ulaşan aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Hayatta olan tüm kahraman gazilerimize katılımlarından dolayı teşekkür ederken; sağlıklı bir ömür diliyorum ”dedi.

Düzenlenen yemek, gazi derneklerinin Vali Yardımcısı Aydın MEMÜK’e çiçek takdim etmesi ve ardından TRT İzmir Radyosu sanatçılarının geceye özel hazırladığı konser ile son buldu.