…
08 Kasım 2019, Cuma

İl Müdürümüz Nesim TANĞLAY’ın 10 Kasım Mesajı


Türk milletine olan inancıyla çıkmış olduğu İstiklal Mücadelesi yolunda üstün askeri başarılarıyla milletimize destansı bir zafer sunan, üstün siyasi dehasıyla milletimizi Cumhuriyet yönetimi ile buluşturan,  sadece milletimizin değil; dünyanın kendine lider seçtiği Türk Milletinin Atası, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü 10 Kasım’da anıyor olmanın hem gururu hem burukluğu içerisindeyiz.

“Türk Milleti” olmanın ne olduğunu dünyaya kanıtlamış Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, 1938 yılı 10 Kasım günü saatler 09:05’i gösterdiğinde de ölümsüzlüğün nasıl var olabileceğini ve sonrasında bizlere emaneti olan Cumhuriyet’in yetiştirdiği nesil ile de fikirlerin nasıl asla ölmeyeceğini tüm dünyaya göstermiş oldu.

Biz Türk Milleti için sevginin, saygının, umudun ve azmin adı Atatürk’tür ve bunu her yeni doğan günde her yeni nesil ile bir kere daha öğrenir ve kendimize rehber ediniriz. Bizler “açtığın yolda gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğimize” ant içmiş olan evlatların sana yakışır bir anlayış ile ilelebet Cumhuriyeti muhafaza edeceğimize; yurdumuzu her daim canımız pahasına savunacağımıza ve sözlerini kendimize rehber edinen bir anlayışla emin adımlarla yolumuzda durmadan ilerleyeceğimize bugün bir kere daha söz veriyoruz.

Bugün vesilesiyle bir kere daha Başkomutanımız Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ile ebediyete intikal eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnet ile anıyoruz.

 

                                                                                                                                                         Nesim TANĞLAY

                                                                                                                      Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İzmir İl Müdürü