…
10 Mayıs 2021, Pazartesi IZMIR

10-16 Mayıs Engelliler Haftası’na Yönelik İl Müdürümüzün Mesajı


Engelliler Haftası olarak kabul edilmekte olan 10-16 Mayıs haftası; engelli vatandaşlarımızın  haklarına dikkat çekilmesi ve daha iyi anlaşılmasını teşvik etmek açısından oldukça önem arz etmektedir.

Bakanlığımızca; engelli vatandaşlarımızın kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmeleri, sosyal ve ekonomik hayata daha çok katılım sağlamaları için birçok alanda çalışmalar yapılmaktadır.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak, gerekli imkân ve fırsat tanındığı zaman engelli vatandaşlarımızın ne kadar önemli çalışmalar ortaya koydukları ve nice büyük başarının altına imza attıklarının bilinciyle hareket ediyor, eğitim, ulaşım, sağlık, psikolojik ve sosyal destek gibi birçok alanda engelli vatandaşlarımızın yanında yer alarak onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunarak yaşamlarını kolaylaştırıcı görevlerle engelleri birlikte aşmaya devam ediyoruz.

Engelli vatandaşlarımızı üreten ve hayata dört elle sarılmış olarak görmek adına hepimiz görevlerimizi ihmal etmeden yerine getirmeli, engellilerimizin toplumsal hayata tam katılımlarının sağlanması için yardımcı ve destek olmalıyız.

Bu anlamlı haftanın toplumsal farkındalığı ve hassasiyeti arttırmasını diliyor, engelli vatandaşlarımızın ve onlara tüm güçleri ile destek olan ailelerinin 10 – 16 Mayıs Engelliler Haftasını sevgi ve saygılarımla kutluyorum.

 

                                                                                     Nesim TANĞLAY

                                                                   İzmir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü