…
11 Mayıs 2020, Pazartesi izmir

10-16 Mayıs Engelliler Haftası’na Yönelik İl Müdürümüzün Mesajı


10-16 Mayıs günleri arası Engelliler Haftası olarak kabul edilmektedir.  Bu haftanın amacı engelli vatandaşlarımızın daha iyi anlaşılmasına teşvik etmek, yaşanılan sorunları tartışarak çözüm önerilerine yoğunlaşmaktır. Engelliler haftası vesilesiyle sorunların dile getirilmesi ve çözümlere odaklanılması halkımızın bilinçlenmesi adına büyük önem teşkil etmektedir.

Devletimiz, engelli vatandaşlarımızın kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmeleri, sosyal ve ekonomik hayata aktif katılmalarını sağlamak adına birçok alanda çalışmalar yapmakta ve bu çalışmalar ile engelli vatandaşlarımızı toplumun her kesiminde görmeyi, onları üreten bireyler haline getirmeyi hedeflemektedir.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak bizler de bu görev bilinciyle hareket etmekteyiz. Bu bilinçle, eğitim, ulaşım, sağlık, psikolojik ve sosyal destek gibi birçok alanda engelli vatandaşlarımızın yanında yer almakta, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunarak yaşamlarını kolaylaştırıcı görevlerle engelleri birlikte aşmaya devam etmekteyiz.

Bu anlamlı haftanın toplumsal farkındalığı ve hassasiyeti arttırmasını diliyor, engelli vatandaşlarımıza ve tüm güçleri ile destek olan ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

Nesim TANĞLAY

İzmir Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü