…
30 Ağustos 2019, Cuma

İl Müdürümüz Nesim TANĞLAY'ın "30 Ağustos Zafer Bayramı" Kutlama Mesajı


Yüce Türk tarihimiz şanlı zaferlerle doludur. Bu zaferlerin içinde 30 Ağustos 1922 tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisidir. Bu kutlu gün Türk ulusunun yeniden dirilişidir. Milletimizin hürriyet ve bağımsızlık fikrinin ölmez bir abidesi olarak tarihteki yerini almış aynı zamanda bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol göstermiştir.

Türk milleti tarih boyunca hiçbir zorbalığa boyun eğmemiş, hürriyetinden asla ödün vermemiştir ve dahi vermeyecektir. İstiklal Marşımızın o güzide dizelerinde belirtildiği gibi: “Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım, Yırtarım dağları enginlere sığmam taşarım”.Milletimiz yüzyıllardır bu vatan topraklarında dil, din, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın kardeşçe yaşamıştır. Gerekli olduğu hallerde kadınıyla, genciyle, yaşlısıyla, erkeğiyle omuz omuza vererek mücadele etmiştir. Cesaretini, azim ve kararlılığını, milli birlik ve beraberliğini en zor şartlarda bile kaybetmeden, esaret altına alınamayacağını ispatlamış; 30 Ağustos Zaferiyle hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini tüm dünyaya kabul ettirmiştir.

Bugün vesilesiyle; milli birlik ve beraberlik ruhu içinde ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve ortaya koyan başta Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Yüce Türk Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını ve ülkemizin koruyucusu ordumuzun Türk Silahlı Kuvvetler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum.

 

Nesim TANĞLAY
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İzmir İl Müdürü