İl Müdürlüğümüzün Ortak Olduğu “DIGIMIND4YOUTH” Projesinin İkinci Ulusötesi Toplantısı Gerçekleştirildi.




24 Ekim 2024 tarihinde Digimind4Youth proje ortakları, projenin kaydettiği ilerlemeleri, devam eden faaliyetleri ve gelecek aşamaları değerlendirmek üzere İspanya’nın Bilbao şehrinde bir araya geldi. İl Müdürlüğümüzün stratejik ortak olarak yer aldığı Digimind4Youth Projesi, gençler ve gençlik çalışanlarının dijital becerilerini ve dijital sağlamlıklarını geliştirmeyi, ayrıca Endüstri 4.0 teknolojileriyle etkileşim kurarken dijital farkındalıklarını güçlendirmeyi hedefliyor.

Gerçekleşen toplantıda, projenin genel hedefleri ve elde edilen çıktılar gözden geçirilerek, proje faaliyetlerine dair ayrıntılar paylaşıldı. Proje yaygınlaştırma çalışmaları ve kalite ile risk yönetimi planları detaylandırıldı. Ortaklar proje kapsamında tamamlanan çıktılar hakkında bilgi sundu ve hazırlanan tüm içeriklerin yer aldığı Canvas platformu ile Eğitici Kılavuzu gibi temel kaynakların ilerleyişi değerlendirildi. Toplantı bir sonraki buluşmanın tarih ve gündemi belirlenerek sona erdi.

 

DIGIMIN4YOUTH Projemizin İlk Uluslararası Çalıştayı Bilboa’da Gerçekleştirildi

Digimind4Youth projesi kapsamında, 23 Ekim 2024 tarihinde Bilbao’da uluslararası çalıştay gerçekleştirildi. Gençlerin dijital becerilerle donatılması ve geleceğin dijital dünyasına hazırlanması açısından önemli bir adım olarak düzenlenen çalıştay gençlerin dijital yeterliliklerini arttırmayı hedeflemiştir.

Katılımcılara projenin hedefleri ve elde edilen sonuçlar hakkında bilgi verilmesiyle başlayan etkinlikte "Gelecekteki Dijital Beceriler" temalı oturumda, yaşam ve kariyer koçu Isabel Prieto, I4.0 ve I5.0 çerçevesinde gençler için gerekli dijital becerileri ve bu beceriler ile dijital yetenekler arasındaki boşluğu kapatma yollarını ele aldı. Ayrıca, dijital mindfulness ve yaratıcı yazmanın gençler için potansiyel bir çözüm olup olmadığını değerlendiren Amalia Tsimpli, katılımcılara ilham verdi.

Katılımcıların aktif katılım sağlayabileceği çeşitli küçük atölyeler de düzenlendi. İlk atölyede, Avrupa'daki dijital liderlerin teknolojiyi bilinçli kullanımı üzerine Manfredi Domina bilgi paylaşımında bulunarak, katılımcılara yenilikçi bakış açıları sundu. İkinci atölyede ise, gençlerin dijital okuryazarlığını ve dirençliliğini artırmaya yönelik eğitim ihtiyaçları Elifcan Yiğit tarafından tartışıldı. Çalıştay, Avrupa Politika Çerçevesi üzerine Dr. Andreas Attaloglou dijital eğitim için gerekli politika ve destek mekanizmalarını ele alarak katılımcılara stratejik önerilerde bulunması ile sonlandırıldı.