…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
22 Mart 2019, Cuma İstanbul

Yaşlılar Haftası'na nesillerin buluşması damgasını vurdu


Yaşlılar Haftası etkinliklerine asırlık çınarlarımızın çocuklarımızla buluşması damgasını vurdu.

Nesilleri buluşturan etkinliklerimiz, 19 Mart 2019 günü Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Maltepe Huzurevi sakinimiz Yüksel İncesergici ve İl Müdür Vekilimiz Arzu Gür’ün açılış konuşmasıyla başlayan programa İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Mehter Takımı müzik dinletisiyle renk kattı. Nostaljik tramvayla kısa bir Taksim gezintisi yapan büyüklerimiz, öğle yemeği için her yıl olduğu gibi bu yıl Tarihi Kumkapı Balıkçılar Çarşısı’na misafir oldular.

Baharı asırlık çınarlarımız ve çocuklarımızın kavuşmasıyla karşıladığımız Bahar Şenliği, mutluluk ve dayanışma mesajı veren görüntülere tanık oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı, Üsküdar Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterileri ve sakinlerimizden oluşturulan koronun müzik dinletisiyle çocuklar dedeleri ve nineleriyle doyasıya eğlendi. Şenlikte sakinlerimizin el emeği ürünler de sergilendi.

Tecrübe ve ileri görüşün büyüklerimizden top gücünün de çocuklarımızdan olduğu Geleneksel 2. Bowling Turnuvası, bu haftanın son etkinliği oldu. Ev sahibi Sultangazi Huzurevi’nin birinci, Göztepe Huzurevi’nin ikinci ve Çamlıca Huzurevi’nin üçüncü olduğu turnuva sonunda asıl kazanan kuşaklararası dayanışma oldu.