…
…
…
…
…
…
…
…
…
25 Ocak 2020, Cumartesi İSTANBUL

Valimiz Sayın Ali Yerlikaya’nın ev sahipliğinde Kore Gazilerimizle bir araya geldik.


Kore Zaferi’nin 69. Yılı şerefine Valimiz Sayın Ali YERLİKAYA’nın ev sahipliğindeki Kore Gazileri İstanbul Buluşması, 46 gazimiz ve aileleri ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği İstanbul Avrupa ve Anadolu Yakası Şubeleri Başkanları ve Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Güney Kore Başkonsolosu Jessy Yeunju Jang, Güney Kore Konsolosu Jinhui Mun, İstanbul İl Emniyet Müdürü Dr. Mustafa ÇALIŞKAN, İstanbul İl Jandarma Komutanı Tuğg. Nuh KÖROĞLU, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin MAŞLI, İstanbul Vali Yardımcıları (Ahmet Hamdi USTA, Ahmet ÖNAL, Mehmet Ali ÖZYİĞİT, Akgün CORAV, Mehmet KALYONCU, Cemalettin ÖZDEMİR, Uğur ALADAĞ, Hasan Hüseyin CAN, Günay ÖZTÜRK, Yaşar AKSANYAR, Neci ÇAKMAK, M. Bahattin ATÇI), Bakırköy Kaymakamı (Nazmi GÜNLÜ), İl Müdürümüz Arzu GÜR ve İl Müdür Yardımcımız Şemseddin YALÇIN’ın katıldığı program, Başakşehir Merkez Cami İmam Hatibi Mustafa Kızılcaoğlu’nun Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Valimiz Sayın Ali Yerlikaya’nın açılış konuşmalarında  “Mehmetçiğimiz, cesaretini, savaşçı kabiliyetini, ölümden korkmadığını öyle bir gösterdi ki halen dillerde. Koreliler bize ‘kan kardeşimizsiniz, can dostumuzsunuz diyor. Özgürlüğümüzü, bağımsızlığımızı kazanmamızda yanımızda oldunuz. Tarihimize altın harflerle geçtiniz’ diyor. Bu büyük bir onur. Biz şehitlerimizi rahmetle şükranla yâd ediyoruz. Mekânları cennet olsun, rabbim derecelerini ali etsin diye dua ediyoruz. Siz kıymetli Kore gazilerimizin de her birinizin ellerinden öpüyorum, dualarınızı bizlerden eksik etmeyin.” ifadelerine yer vermesiyle mücadele anıları gazilerimizin gözlerinde canlandı.

Buluşma, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.