…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
30 Kasım 2021, Salı İstanbul Sarıyer

Sarıyer Sosyal Hizmet Merkezi Açıldı


            Sosyal hizmet müdahalesinin ve takibinin gerçekleştirilmesi; çocuk, genç, kadın, erkek, engelli, yaşlı bireylere ve ailelerine koruyucu, önleyici, destekleyici, geliştirici, rehberlik ve danışmanlık odaklı sosyal hizmetlerin hizmete erişim kolaylığı esasıyla bir arada sunulduğu merkez faaliyetlerine başladı. Açılış törenine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı İsmail ERGÜNEŞ; Ak Parti İstanbul milletvekilleri Akif Çağatay KILIÇ, Abdullah GÜLER ve Şirin ÜNAL; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Daire Başkanı Hayrullah KÖKEN, Sarıyer Kaymakamı Mehmet ÖZER,  Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin ÇOŞKUN, Sarıyer AK Parti İlçe Başkanı Halil İbrahim KURŞUN, muhtarlar ve Sarıyer halkından vatandaşlar katıldı.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından sırası ile Sarıyer Kaymakamı Mehmet ÖZER, Ak Parti İstanbul milletvekili Abdullah GÜLER ve son olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı İsmail ERGÜNEŞ konuşmalarını gerçekleştirdi.

Bakan Yardımcısı Ergüneş burada yaptığı konuşmada, ‘‘Kurduğumuz hizmet ağının hedefi, ailelerimizin ihtiyaç duyduğu yardım ve hizmetlere erişimlerini kolaylaştırmaktır. Hangi sebeple olursa olsun, devletin desteğine ihtiyaç duyan ailelere ulaşmak ve onlara omuz vermek zorundayız. Herhangi bir talep beklemeden vatandaşın ihtiyaç duyduğu hizmet ve yardımı ayağına götürmek bizim en temel şiarımızdır. Çağın getirdiği değişim karşısında ağır sorunların yükü altında bunalan ailelerimizin yanında olmak bizim en büyük hedefimizdir’’ ifadelerini kullandı.

 

 

 

Ergüneş, Sarıyer Sosyal Hizmet Merkezinin çalışma alanlarını ziyaret ederek personelden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

 

‘Bizim için başarının ölçüsü bu ülkenin her bir ferdinin evinde ve işinde mutlu olmasıdır. Hiç kimsenin kendisini çaresiz ve yalnız hissetmemesidir’ diyen Ergüneş, ‘‘İstanbul’umuzun güzelliklerini bünyesinde bulunduran Sarıyer ilçemiz büyüme potansiyeline bağlı olarak gelişme gösteren bir ilçemizdir. Hükümet olarak Sosyal Hizmet Merkezlerini ülke geneline yaygınlaştırırken çeşitli kıstaslar belirledik. Hedefimiz Sosyal Hizmet Merkezlerimiz ile hizmet ağını tüm ülkeye yaymak ve kuşatıcı hale getirmektir. Ülke genelinde il ve ilçe merkezlerinde nüfus kategorilerine göre toplam 440 Sosyal Hizmet Merkezini açmayı planlıyoruz.  28 Kasım 2021 itibariyle bugün açacağımız Sarıyer Sosyal Hizmet Merkezi ile birlikte toplamda 374’üncüsünü Sarıyer’imize kazandıracağız. Sosyal Hizmet Merkezimiz ihtiyaç sahiplerinin tespit edilerek hizmetlerin en kolay ulaşılabilir biçimde sunulması için hizmet verecektir. Sarıyer’de açacağımız Sosyal Hizmet Merkezimiz ile burada yaşayan halkımıza doğrudan ulaşacağız. Halkımız da ihtiyaç duyduğunda bize rahatlıkla ulaşabilecek hizmetin hızını kalitesini arttırmak için aradaki mesafelerin bu merkezlerimizle ortadan kaldırmış olacağız. Değerli dostlar büyüyen ve gelişen Türkiye hepimizin ortak rüyasıdır. Hepimiz yıllarca bu hizmetlere ulaşmayı bu hizmetlerden yararlanmayı hayal ettik. Şükürler olsun bugün bu hizmetleri Ak Parti sayesinde size sunmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Sosyal hizmetlerde elde ettiğimiz başarı Türkiye’de yükselme çabasının en güzel örneğidir. Elde ettiğimiz bu başarıdan rahatsız olanlar var. Türkiye’nin büyümesinden tedirgin olanlar var. Türkiye’nin yakaladığı güven istikrarını bozmak isteyenler var, hiç kimse bizim milletimizle kurduğumuz ittifakı bozamayacaklar. Hiç kimsenin gücü devletin ve milletin kurduğu ittifakı bozmaya yetmeyecektir. İnsan odaklı politikalar üretmek insanı ve insani değerleri en üst seviyede tutmak hükümetimizin temel prensibidir. Çünkü biz inanıyoruz ki insan güçlü ise devlette güçlüdür. Bize son 20 yıldır milletimizin efendisi değil hizmetkârı olarak görev yapılmıştır. Elbette üstlendiğimiz sorumluluğun bilincindeyiz. Bu öylesine sorumluluk ki arkadaşlar kadınların çocukların yetim ve öksüzlerin engelli yaşlı şehit yakınlarının ve gazilerimizin yolda kalmışların umudu bizler olduğunu çok iyi biliyoruz. Buradan özellikle Sosyal Hizmetler alanında çalışan emek sarf eden tüm arkadaşlarımıza sivil toplum kuruluşlarına üniversitelerimize de çok teşekkür ediyorum. Her alanda millettin emrinde ve hizmetindeyiz. İnanıyorum ki açılışı gerçekleştirdiğimiz Sosyal Hizmet Merkezimiz ile vatandaşlarımıza daha yakın olacağız. Sosyal Hizmet Merkezimizin Sarıyer’imize ilçemize ve burada yaşayan tüm vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor hepinizi saygı ve saygı ile selamlıyorum’’ ifadelerini kullandı.