…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
11 Şubat 2022, Cuma İstanbul

İstanbul Görme Engelliler Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü bünyesinde eğitim sürecini başarıyla tamamlayan kursiyerler düzenlenen mezuniyet töreninde sertifikalarını aldılar.


            İl Müdürlüğü adına İl Müdür Vekilimiz Aydın SAYIN, İl Müdür Yardımcısı Hüseyin KELEŞ, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Ayşen AĞMA, Beyaz Ay Derneği Başkanı Lokman AYVA, Altı Nokta Körler Vakfı Başkanı Oya SEBÜK, Rehabilitasyon Merkezi Kuruluş Müdürlerimiz ve Kursiyerlerimizin ailelerinin katıldığı törende 95. Dönem Temel Eğitimini tamamlayan 19 kursiyer ve 6. Dönem Çağrı Merkezi Operatörlüğü kursunu başarı ile tamamlayan 4 kursiyer olmak üzere toplamda 23 kursiyerin sertifikaları kendilerine takdim edildi.


            15 yaş ve üzerine yönelik 5,5 aylık dönemsel sürelerle, karma eğitim ve rehabilitasyon hizmetinin verildiği İstanbul Görme Engelliler Rehabilitasyon Merkezi’ nde katılımcılar; sanatsal, kültürel ve sportif aktivitelerle sosyal hayata uyumları sağlanıyor ayrıca merkezde görme engelliler mesleki açıdan da destekleniyor.


            Bağımsız Hareket Eğitimi, Kabartma Yazı (Braille), Bilgisayar, Abaküs, Kişisel İdare Eğitimi, Makrome, Seramik, Santral, Fizik Tedavi Eğitimi gibi etkinlikleri ile birlikte çeşitli sanatsal, kültürel ve sportif aktivitelerin yapıldığı rehabilitasyon merkezinde; doğuştan veya sonradan görme engelli olup ikinci bir engeli bulunmayan yetişkin bireylere yatılı olarak, 5 buçuk aylık dönem süresince; başkasının yardımına ihtiyaç duymaksızın veya en az yardımla bağımsız yaşama ve hareket tekniklerini öğretmek, yetenekleri doğrultusunda mesleki eğitim vererek, onların bir meslek ve iş sahibi olmalarını sağlayarak üretici duruma gelmelerini desteklemek, görmezliğin yarattığı psikolojik ve sosyal sorunlarını çözümlemelerinde yardımcı olmak amaçlanıyor.


Çeşitli aktivitelerle de sosyal hayata uyum sağlamaları amaçlanan görme engelli vatandaşlara, bağımsız yaşama konusunda eğitimler verilerek destek olunuyor.