…
03 Aralık 2019, Salı İstanbul, Türkiye

İl Müdürümüz Arzu GÜR'ün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı


Dünya, herkesin aynı koşullarda gözlerini açmadığı bir yer. Koşulların aynı olmaması beraberinde birçok dezavantajı da getirse de burada bize düşen, farklılığın zenginliğini ve bereketini yaşama düşüncesini benimsemek olmalıdır.

Beş dakika sonrasında nelerle karşılaşacağımızı bilmediğimiz bir döngünün içerisinde, toplumsal huzuru sağlayarak yaşamak hepimizin iyiliğine olacaktır. Bu amaçla hareket ederek anlayışı ve hoşgörüyü, empatiyi ve en önemlisi sevgiyi rehber edinmek, Mevlana’nın “Şefkat ve merhamette güneş gibi ol, Hoşgörürlükte deniz gibi ol” öğüdüne kulak vererek hareket etmek bizi hedefe götüren şifrelerimiz olacaktır. İhtiyacımız olan huzur ve iyilik halinin şifreleri olan bu öğütlerle kabartmalı alfabenin, sarı çizgilerin ve parmaklarımızla anlattıklarımızdan daha fazlasını paylaşmak için kutsal bir mücadelenin içindeyiz.

Engelli bireylerimiz ve ailelerimizi bulundukları çatı altında yalnız bırakmadan, ihtiyaç duydukları her anda çözümün bir parçası olmak için gösterdiğimiz gayretle ve sevgiyle birbirimize bağlandığımızda göreceğiz ki hayatı paylaşmanın engeli olmaz.

Çabanızın ve saklı umutlarınızın her zaman destekçisi olduğumuz engelli bireylerimiz ve ailelerinin, doğuştan kazanılan hak ve hürriyetlerden en iyi şekilde istifade edebilmesi için emek vermekten geri durmayacağımızı ifade ederek 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün sağlıklı ve mutlu günler yaşamanıza vesile olmasını temenni ediyorum.

Arzu GÜR
İl Müdürü