…
…
…
21 Haziran 2022, Salı İstanbul

İl Müdürlüğümüzün Ortak Olduğu EMPOWER Projesinin Eğitim Öğretim Etkinliği İstanbul'da Gerçekleştirildi


İl Müdürlüğümüzün ortak olduğu EMPOWER projesinin Eğitim Öğretim Etkinliği İspanya, İtalya, Yunanistan ve Romanya’dan gelen ortakların katılımı ile İstanbul Teknik Üniversitesinde 15-17 Haziran tarihlerinde gerçekleştirildi.

İstanbul Valiliği tarafından koordine edilen “EMPOWER - Engeli Olan Bireyleri Etkili Afet Yönetimi İle Güçlendirme” Projesi, Erasmus+ Programı Yetişkin Eğitimi Alanında Stratejik Ortaklıklar kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı vasıtasıyla Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen projenin temel hedefi; afetlerde zarar görebilirliği yüksek, engeli olan bireylerin ve bu bireylere bakım veren kişilerin afet yönetimi konusunda farkındalıklarının ve yeterliliklerinin artırılmasına yönelik katkı sağlamak

Etkinliğin ilk iki gününde proje faaliyetleri gözden geçirildi, projenin çıktıları değerlendirildi ve İl Müdürlüğümüz AB Dış İlişkiler ve Projeler Biriminden Sosyolog Özlem ÇAVUŞ tarafından projenin ikinci ve dördüncü çıktısıyla ilgili sunumlar gerçekleştirildi. Etkinliğin son gününde ise İstanbul AFAD'a saha ziyareti düzenlendi, İstanbul AFAD tarafından bilgilendirme sunumu ve deprem simülasyonu gerçekleştirildi. Etkinlik sertifika töreni ile sonlandırıldı.

 

Proje ile ilgili detaylı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
www.empowerpwd.eu

 

Istanbul Directorate of Family and Social Services 
EU Foreign Relations & Projects Branch