…
…
…
…
13 Ekim 2021, Çarşamba İstanbul

İl Müdürlüğümüzün Ortak Olduğu "Bilim Çocuk Evinde" Projesi çalışmaları hız kazandı.


             Yıldız Teknik Üniversitesinin koordinatörlüğünü yaptığı İl Müdürlüğümüzün ortak olduğu TÜBİTAK tarafından desteklenen "Bilim Çocuk Evinde" projesi çalışmaları çocuk evlerinde kalan çocuklarımızın yoğun ilgisi ile devam etti. Çocuklarımızın sosyal-duygusal gelişimlerinin ve olumlu benlik algılarının desteklendiği, oyunlarla eğlenerek öğrendikleri proje ile bilim öğrenmeye karşı motivasyonlarının arttığı görüldü.

 

 

              Proje kapsamında Müdürlüğümüze bağlı koruma bakım altında bulunan Şeyh Zayed Çocuk Evleri Sitesinde kalan  20 çocuğumuzun katılımıyla fen, doğa, sanat ve sosyal alanlara yönelik çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Çocuklar bilim, fen, doğa, matematik ve yaşama ilişkin çeşitli kavramları oyun, şarkı, drama, hikâye, sanat, deneyler ve gerçek yaşam deneyimleriyle, yaparak yaşayarak ve eğlenerek öğrendiler. Rüzgârın Gücü,  Botum Batar mı Yüzer mi? Kavanozdaki Yağmur Bulutu, Yediklerimiz Nereye Gidiyor, Sandviçlerin Yolculuğu, Cubetto ile Kodlayalım projedeki etkinliklerden bazıları.  

               Projenin yürütücüsü Yıldız Teknik Üniversitesinden Doç. Dr. Özkan SAPSAĞLAM tüm çocuk evlerinde uygulanacak özellikte örnek bir proje ve model ortaya koyduklarını, projenin devamını yapmak istediklerini ifade etti.

Proje ile ilgili detaylı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://bilimcocukevinde.com/