…
…
…
…
…
15 Nisan 2022, Cuma İstanbul

İl Müdürlüğümüzün koordinatör olduğu Wise Mind (Bilge Akıl) Projesinin İstanbul Valiliği koordinasyonunda kapanış toplantısı gerçekleştirildi.


İl Müdürlüğümüzün koordinatör olduğu Wise Mind (Bilge Akıl) Projesinin İstanbul Valiliği koordinasyonunda gerçekleştirilen çoğaltıcı etkinliğinin açılış konuşması İstanbul Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Fuat KARAMAN, İstanbul Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Halis KURALAY ve İstanbul Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu-AB Koordinatörü Kadir Fatih MUTLU tarafından gerçekleştirildi.

İl Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Kuruluş Müdürleri, Sivil Toplum Örgütleri, Akademisyenler ve Meslek Elemanlarının katıldığı toplantıda projemizin faaliyetleri özetlendi.
İstanbul Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu-Proje Uzmanı Fatma EROĞLAN tarafından projenin tanıtımı yapıldı.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Sağlık Bilimleri Fakültesinden Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Taner ARTAN Wise Beceriler sunumunu, Başlangıç Derneğinden Dr. Petek Uzuner Gençlik Çalışanları İçin Yeni Bütüncül Öz Bakım Sistemi sunumunu, İstanbul Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden Psikolojik Danışman Büşra Boğaz Bilge Akıl Örnek Olay E-Platformu sunumunu gerçekleştirdi.


Program daha sonrasında İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşadan Sosyal Hizmet Bölüm Öğretim Üyesi Dr. Gülcan URHAN'ın Gençlik Çalışanlarının Uygulamada Yararlanabileceği Bazı Yaklaşımlar sunumu, Başlangıç Derneğinden Dr. Berna HOCAOĞLU'nun Kriz Anında Sağlık Pratisyenleri İçin Öz Bakım sunumu ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşadan Sosyal Hizmet Bölümü Araştırma Görevlisi Aylin ARICI'nın İçimdeki Çocukla Tanışma-Deneyim Atölyesi çalışmasıyla devam etti.

“Wise Mind” Projesi ile travmaya uğramış gençlerin travma kaynaklı davranış sorunlarının azaltılması ve alanda bu gençlere yönelik hizmet veren gençlik çalışanlarının karşılaştıkları sorunlarla etkili şekilde başa çıkabilmesi ve tükenmişlik sendromlarının azaltılması amacıyla onlara kriz yönetimi becerileri sunmayı hedeflenmektedir.

Projemizin internet platformuna kayıt olup proje kapsamında hazırlanan tüm eğitim içeriklerine ulaşmak ve Vaka Analizi Forumuna tıklayarak Türkiye ve ortak ülkelerdeki meslek elemanlarından gelen vakaları ve vakalara İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa tarafından verilen süpervizyonlara erişmek mümkündür. Ayrıca meslek elemanları destek almak istediği vakaları platforma gönderebilmekte ve vakalar için süpervizyon alabilmekte.


Wise Mind Projesi Platformuna bu link üzerinden ulaşabilirsiniz: https://platform.wisemindproject.eu/

https://twitter.com/WiseMindProjec1
https://www.instagram.com/wisemind_project/
https://www.facebook.com/wisemindpro

 

Istanbul Directorate of Family and Social Services 

EU Foreign Relations & Projects Branch