…
…
…
…
…
…
…
13 Aralık 2019, Cuma Sapanca, Sakarya, TÜRKİYE

İl Müdürlüğümüz ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Ortaklığıyla Çalıştay Eğitim Programı Düzenlendi


Bakanlığımız ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği işbirliğinde yürütülen “Sosyal Hizmet Merkezlerimizin Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında 2019 yılı çalışmalarımızı ve 2020 yılı hedef ve projelerimizi değerlendirmek üzere İl Müdürlüğümüz ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ortaklığıyla 13-15 Aralık 2019 tarihleri arasında çalıştay eğitim programı düzenlendi.

Program, İl Müdürümüz Sn. Arzu GÜR, İl Müdür Yardımcılarımız, Şube Müdürlerimiz ve Sosyal Hizmet Merkezi müdürlerimiz ile İl Göç İdaresi temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti. Çalıştay programı İl Müdürümüz Arzu GÜR ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği İstanbul Ofisi Direktörü Elif Selen AY’ın açılış konuşmalarıyla başladı.

Konuşmasında “Dezavantajlı kesimler başta olmak üzere, müracaatçılarımızın en iyi koşullara sahip olabilmesi adına İstanbul genelinde 32 ilçemizdeki sosyal hizmet merkezimizle şehrin tamamına ve tüm vatandaşlarımıza; Başvuru Tespit ve İzleme Birimi, Uygulama Birimi, Eğitim ve Danışmanlık Birimi, Şehit Yakınları ve Gazilere Hizmet Birimi olmak üzere dört ana birim üzerinden hizmetlerimizi sunmaktayız.” ifadelerine yer veren İl Müdürümüz Arzu GÜR; yıl boyunca yapılan çalışmaların geliştirilmesi ve yeni bir yıla girmeye hazırlandığımız bu günlerde 2020 yılı hedef ve planlarının gerçekleştirilebilmesi ve daha etkin ve verimli bir hizmet yılı olması adına bu ve benzeri çalıştay programlarının önem arz ettiğini belirtti.

Çalıştayda sırasıyla;

  • Anadolu ve Avrupa Yakası Sosyal Hizmet Merkezi Örnekleri,
  • Kadın Hizmetleri, Çocuk Hizmetleri Birimleri ile Çocuk İzlem Projesi kapsamında Sosyal Hizmet Merkezileri ile Ortak Çalışmalara Dair Değerlendirmeler,
  • Aile ve Toplum Hizmetleri Alanındaki Çalışmaların Değerlendirilmesi kapsamında Süpervizyon Çalışmaları ile Genel Değerlendirme ve Geçici Koruma Altındaki Vatandaşlara Verilen Hizmetler,

konulu sunumlar gerçekleştirilirken hassas gruplar ve geçici koruma alanında yaşanan sorunların tespiti ve çözüm önerileri üzerinde de fikir alışverişi ve değerlendirmeler yapıldı. 

Çalıştayın ikinci gün öğleden sonraki oturumunda ise ilimizde hizmet veren  sosyal hizmet merkezlerinin faaliyetlerinin değerlendirilmesi, yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri konulu iç değerlendirme toplantısı yapıldı.

Çalıştay programı, İl Müdürümüz Sn. Arzu GÜR’ün kapanış konuşması ve çekilen aile fotoğrafıyla sona erdi.