…
…
…
…
…
…
…
26 Aralık 2019, Perşembe Beyoğlu, İSTANBUL

Güçlü Çocuk Güçlü Toplum projemiz kapanış toplantısıyla sona erdi.


Bakanlığımız çatısı altında sosyal, psikolojik ve ekonomik alanda desteklediğimiz dezavantajlı grubun hassas noktalarında biri olan konukevlerimizde kalan kadınlarımız ve çocuklarımızın, destekleyici terapiler ve eğitimlerle sağlıklı ve mutlu bir sürecin içinde olmaları hedefiyle yürüttüğümüz Güçlü Çocuk Güçlü Toplum Projemizin kapanış toplantısını, Bakan Danışmanımız Esra Korkmaz ve paydaşlarımızın katılımıyla gerçekleştirdik.

İstanbul Kalkınma Ajansı 2018 Yılı Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı kapsamında desteklenen projenin kapanış toplantısı, İl Müdürümüz Arzu GÜR, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Bülent BAŞAR, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) Değerlendirme Birim Başkanı Nesrin GENCER ile İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden Prof. Dr. Taner ARTAN’ın açılış konuşmalarıyla başladı.

İl Müdürümüz Arzu GÜR konuşmalarında “Kadın konukevlerimizde anneleriyle kalan çocuklarımız, evlerinden, çevrelerinden ayrılma süreçleri sonrasında psiko-sosyal açıdan desteklenmeye ihtiyaç duyduğu için kamuoyunda; aile içinde duygusal, fiziksel, ekonomik ve cinsel olarak yaşanan şiddet sadece kadına yönelik olarak algılansa da tanık olan çocuğu da mağdur etmektedir. Bu nedenle bu çocuklarımızın güçlendirilmesi hem çocuğun kendi sağlıklı gelişimi hem de içinde yaşadığı toplumun sağlıklı olması açısından önem arz etmektedir. ‘Güçlü Çocuk Güçlü Toplum’ Projesiyle, tüm bu ihtiyaçlara cevap vermek için bütünsel bir yaklaşımla hem meslek elemanlarını, hem anneyi, hem de çocuğu destekleyici faaliyetleri verimli bir şekilde gerçekleştirmiş bulunmaktayız.” ifadelerine yer verdi ve proje bitse de anne ve çocuklara ulaşmaya, elde edilen sonuçlarla bu fikrin geliştirilmeye devam edileceğinin altını çizdi.

Kapanış toplantısında İl Müdürlüğümüz adına Proje Sorumlusu Şube Müdürü Emine ÜZÜM TAN, 15 ay süren projeye dair yapılan çalışmaları ve elde edilen sonuçları paylaştı.  Buna göre; 520 olarak belirlenen çocuk hedefinin çok üstüne çıkılarak 1137 çocuğa ve 500 anneye ulaşıldığını kadınların daha bilinçli bir yaşam sürdükleri ve çocukların eski nazaran daha pozitif bir yaklaşım sergilediklerinin gözlemlendiği belirtilen proje sunumunun en dikkat çeken görüntülerinden biri de, kendisini “Kızmen” olarak tanımlayan ve tüm annelerin yüzlerini güldüren bir kahraman olmayı hedefleyen çocuğumuzun yaptığı resim oldu.

Program, proje süresince eğitim alan ve projeye destek veren meslek elemanları ile paydaşlarımıza plaket ve katılımcı belgelerinin takdim edilmesi ve aile fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.