…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
30 Temmuz 2019, Salı Sarıyer, İstanbul

Görme engelli kursiyerler emeklerinin karşılığı olan belgelerini alarak mezun oldu


Görme Engelliler Rehabilitasyon Merkezi ve Altı Nokta Körler Vakfı işbirliğiyle kurs programları düzenlenen çalışma hayatına katılan ve sosyal yaşamını daha iyiye taşıyan görme engelleri bireylerimiz mezuniyet sevinci yaşadı.

İl Müdür Vekilimiz Aydın Sayın ve İl Müdür Yardımcımız Halis Kuralay, Altı Nokta Körler Vakfı Başkan Yardımcısı Madüle Demircioğlu ile ailelerin katıldığı mezuniyet töreninde başarı belgelerini alan kursiyerlerimiz, şiir ve müzik dinletileriyle günü keyifli bir kutlamayla tamamladılar.

91.Dönem Temel Eğitim, 27. Dönem Masaj Eğitimi ve 2. Dönem Çağrı Merkezi Operatörlüğü Eğitimini tamamlayan 29 kursiyerimizin dönem boyunca seramik ve makrome atölyelerinde emek vererek hazırladıkları ürünleri de günün anısına sergiye çıktı.

Bağımsız hareket eğitimi, kişisel idare eğitimi, kabartma yazı, abaküs kullanımı, bilgisayar kullanımı, telefon santral eğitimi, diksiyon, fizik tedavi ve rehabilitasyon, iş atölyesi, psikososyal terapi eğitimi, din ve maneviyat eğitimi ile istihdama yönelik olarak da masör eğitimi ve Çağrı merkezi operatörlüğü eğitimleriyle engelli bireylerimiz sosyal hayatlarında ve iş dünyasında daha aktif rol alabiliyorlar.