…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
21 Aralık 2019, Cumartesi Sarıyer, İSTANBUL

Dokunsal Materyal Atölyesi / Kütüphanesi Projemizin Kapanış Toplatısını Gerçekleştirdik


Görme engelli bireylerin dokunsal materyaller kullanarak eğitimlerine destek bulması hedefiyle yürütülen Dokunsal Materyal Atölyesi / Kütüphanesi Projesi'nin kapanış toplantısı ortaklarımız, öğretim üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve proje dahilinde çalışmalar yapan engelli bireylerimizin katılımıyla İstanbul Görme Engelliler Rehabilitasyon Merkezimizin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından 2018 yılı Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı kapsamında fon sağlanan Dokunsal Materyal Atölyesi / Kütüphanesi Projesi, Altı Nokta Körler Vakfı liderliğinde, İl Müdürlüğümüz, T.C. Sarıyer Kaymakamlığı, Engelsiz Erişim Derneği ve Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği ortaklığıyla yürütüldü.

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcımız Sn. Önal İNALTEKİN'in katıldığı, Engelli Hizmetlerinden Sorumlu İl Müdür Yardımcımız Halis KURALAY'ın açılışını gerçekleştirdiği toplantıda;

  • Çocuklarla gerçekleştirilen 2 saatlik atölye çalışmalarında

           Görme engeli hakkında merak ettikleriniz,
           Görme engeli olan çocukların kullandıkları ders araç gereçlerinin tanıtımı
           Braille ile Tanışalım, Uygulayıp deneyimleyelim

  • Gençlerle sürdürülen 2 saatlik atölye çalışmaları;
        Merak ettikleriniz,
        Destek teknolojileri ve materyal örnekleri,
        Braille ile tanışalım, Uygulayıp deneyimleyelim
        Görme engeli olan bireylerle birlikte oyun aktivitesi

başlıklarını içeren proje çalışmalarının değerlendirilmesi ve elden edilen sonuçlarla ilgili sunumlar gerçekleştirilirken, hazırlanan materyaller katılımcılara sunularak sonuçlar bir kez daha gözlemlendi.