…
…
…
…
…
…
18 Eylül 2020, Cuma İstanbul, TÜRKİYE

Devlet Övünç Madalya ve Beratları Valimiz Ali YERLİKAYA tarafından şehit yakınlarımız ve gazilerimize takdim edildi


Cumhurbaşkanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen Devlet Övünç Madalyası ve Beratları Töreni’nde aziz şehitlerimizin ailelerine ve kahraman gazilerimize madalyaları takdim edildi.

Törene Valimiz Sn. Ali YERLİKAYA, İl Müdürümüz Arzu GÜR, 1. Ordu Komutanı Org. Musa Avsever, İBB Başkan Vekili Hüseyin Aksu, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Tuğg. Nuh Köroğlu, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Albay Tayfun Paşaoğlu ve İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı ile şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından şehitlerimiz ve gazilerimiz için dua edildi.

İl Müdürlüğümüz koordinasyonunda bir araya getirilen şehit ailelerimizin ve gazilerimizin katıldığı törenin açılışını gerçekleştiren Valimiz Sn. Ali YERLİKAYA konuşmalarında; “Şehitlik ve gazilik unvanı, kurumlar ve kuruluşlar üstü bir unvandır. Takdim ettiğimiz Devlet Övünç Madalyası ve Beratı, devletimizin sizlere sunduğu şükranın sembolik bir nişanıdır” ifadelerine yer verdi.

Madalyaların takdim edilmesinin ardından şehit yakını ve gazilerimizle hatıra fotoğrafı çekildi.