…
…
…
…
…
…
10 Temmuz 2021, Cumartesi Zeytinburnu, İSTANBUL

Çocuklarımız Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi’nin teşrifleriyle gerçekleşen Hayata Köprü Sanat programda hünerlerini sergiledi.


Bakanlığımız ile Türkiye Diyanet Vakfı arasındaki protokol neticesinde gerçekleştirilen Hayata Köprü Sanat projesiyle Zeytinburnu Çocuk Evleri Sitesi’ndeki çocuklarımız, 3 ay gibi kısa sürede aldıkları eğitimlerle yeteneklerini sergilerken değerli katılımcıların beğeni ve alkışlarını topladılar.

Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi, Bakanımız Sn. Derya YANIK, TBMM Başkanı Mustafa ŞENTOP’un eşi Sn. Sabriye ŞENTOP, İstanbul Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı İstanbul Şube Başkanı Prof. Dr. Mehmet Emin MAŞALI, Türkiye Diyanet Vakfı İstanbul Gönüllü Çalışmaları Koordinatörü Meral GÜNEL, İstanbul Valisi Sn. Ali YERLİKAYA’nın eşi Hatice Nur YERLİKAYA, İl Müdürümüz Arzu GÜR, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer ARISOY ile sivil toplum kuruluşları, projede eğitim alan çocuklarımızın katılımıyla Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen programda, öncelikle çocuklarımızın el emeği ürünlerinden oluşan “Bizim Yunus” Sergisi ziyaret edildi.

Açılış konuşmalarında Hayata Köprü Sanat Projesi’nde yer alan çocukların başarılarını alkışlamak için burada olduğunu belirten Emine Erdoğan Hanımefendi; çocukların sanatla buluşmasına ve kendilerini keşfetmelerine olanak tanıyan Türk Diyanet Vakfına, İstanbul Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne, Zeytinburnu Belediyesine, eğitmenlere, sanatçılara ve katkı sunan herkese teşekkürlerini dile getirdi. Sanatın, insanın en temel ihtiyacı olduğunu ifade eden Erdoğan, "Nasıl ki beslenmek hayatta kalmak için vazgeçilmezse, ruhun beslenmesi de hayata tutunmak için elzemdir. Bilhassa çocuklarımızı yetiştirirken sanatla tanıştırmanın sayısız faydaları vardır. Sanat eğitimi alan çocuklar, öz güvenli, iş birliğine yatkın ve ifade yeteneği yüksek bireyler haline gelirler. Yardımlaşmak, empati kurmak, doğruyu seçmek ve üretken olmak, karakterleri olur. Sanatla meşgul olmak, gözlem yeteneğini geliştirir." şeklinde konuştu.

3 aylık çalışmaların özetini anlatan video gösteriminin ardından çocuklarımız “Buğday Tanesi” adlı oyunla Yunus Emre’nin evrensel mesajlarını izleyicilerle paylaştı, hazırladıkları koro ile mini bir konser verdi.

Program, aile fotoğrafı çekimiyle sona erdi.