…
…
…
…
…
…
19 Aralık 2019, Perşembe Bahçelievler, İSTANBUL

Çocuklarımız Eğlen Bilim Buluşması ile bir araya geldi


Türk ve yabancı uyruklu çocuklarımız Eğlen Bilim Buluşması ile bir araya gelerek kardeşliğin ve paylaşmanın tadına birlikte vardılar.

İl Müdürlüğümüzün Çocuk Hizmetleri Şubesi’ne bağlı İstanbul Çocuk Hakları İl Komitesi tarafından hazırlanan Sosyal Uyum Programı Kapsamında 2019 Eylem Planından hareketle 19 Aralık’da  Bahçelievler Şeyh Zayed Çocuk Evleri Sitesi Konferans Salonu’nda Beyoğlu ilçesinde yaşayan ve  ortaokullarda öğrenim görmekte olan dezavantajlı Türk ve yabancı uyruklu çocuklarımız yönelik olarak Çocuk ve Gelecek(ÇOGEL) ve Uluslararası Hakların Korunması ve Eğitim Derneği(HAKEDER) ile işbirliği içinde Eğlen Bilim Buluşması’nda bir araya geldiler.

Etkinliğe  Beyoğlu Piri Reis Ortaokulu’ndan 85  dezavantajlı Türk ve yabancı uyruklu çocuk, kurumlarımızda yetişen 15 çocuk, İstanbul Çocuk Hakları Komitesini temsilen de 4 çocuğumuz katıldı.

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan BAHADIR, gönüllüler ve sivil toplum kuruluşlarının da katılım sağladığı buluşmada bilim alt yapılı sihirbaz ve animasyon gösterilerinde çocuklar eğlenirken öğreten anlar yaşarken bir arada olmanın verdiği mutlulukla renkli anların baş rolü oldular.