…
…
…
…
18 Mart 2021, Perşembe İstanbul

Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde aziz şehitlerimizi dualarla andık, ardından kahraman gazilerimiz ve şehit yakınlarımıza madalyalarını takdim ettik.


İnancın Zaferi Çanakkale Destanı’nın 106. Yıldönümü münasebetiyle Valimiz Sn. Ali Yerlikaya ve il protokolü ile şehit yakınlarımızla birlikte Edirnekapı Şehitliği’nde şehitlerimiz için dua edilirken, kahraman gazilerimize de devlet övünç madalyaları takdim edildi.

Valimiz Sn. Ali Yerlikaya ve kendisine eşlik eden İl Müdürümüz Arzu Gür, şehit yakınlarımızla birlikte şehitlerimiz için dua ederek Türk bayraklarıyla donatılan kabirlerine karanfil bıraktı. 

Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hüseyin Aksu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla, 81 ilde eşzamanlı olarak ve pandemi kurallarına uygun şekilde gerçekleşen Devlet Övünç Madalyaları Tevcih Töreni, 18 Mart Çanakkale Zaferi özel gösterimi ve ardından şehitlerimiz için okunan Kuranı Kerim tilaveti ile başladı.

Açılış konuşmalarında "Vatanın istiklali, aziz milletimizin istikbali için aziz canlarını feda eden şehitlerimize ve ebediyete irtihal eden gazilerimizin ruhu şad oldun. Bugün Çanakkale Zaferi’nin 106. Onur Yılını idrak ediyoruz. Çanakkale milletimizin yeniden dirildiği, imanın imkanı yendiği yerdir. Atalarımız Çanakkale’de vatana, bayrağa, sancağa el uzatanların elini kırıp attığı, Çanakkale’yi “geçilmez kıldığı, cihan tarihinde eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı yazdı. Bu destanın her sayfasında kahramanlarımızın adı var. Mustafa Kemal’ler, Yüzbaşı Hakkı Bey’ler, Seyit Onbaşı’lar, Niğdeli Ali’ler, ve nice kefensiz yatanlar… Onlar dünya tarihini değiştirdikleri gibi milletimizin kaderini de yeniden yazdılar, bize cennet bir vatan bıraktılar. Bunun için bastığımız yeri “toprak” diyerek geçmiyoruz. Biliyoruz ki toprağı sıksak şüheda fışkıracak. İşte böyle şanlı bir günde şehit ve gazilerimizin kıymetli aileleriyle birlikte olmanın onurunu yaşıyoruz.” İfadelerine yer veren Valimiz Sn. Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet  13 Şehit yakınımız ve 15 Gazimize Devlet Övünç Madalya ve Beratlarını takdim etti.

Tören çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.