…
…
…
01 Ağustos 2019, Perşembe Gölbaşı, Ankara

Belgenet erişilebilir hale geliyor


Bilişim Erişilebilirliği Komisyonumuz, çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. 2015’den beri ilimizde çalışmalarını sürdüren komisyonumuz ile kamunun ortak elektronik belge yönetim sistemi Belgenet’in görme engelli kullanıcılar için daha verimli hale getirilmesi amacıyla çalışmalar yapan Türksat işbirliğindeki 2. Engelsiz Belgenet Çalıştayı, 31 Temmuz – 1 Ağustos 2019 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirildi.

Kullanıcıları arasında Cumhurbaşkanlığı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın da bulunduğu 74 kurumun ortak elektronik belge yönetim sistemi Belgenet yazılımının yayınlanacak yeni verisyonu üzerindeki değerlendirmeler ekran okuyucu kullanan görme engelli kullanıcıların katılımıyla yapıldı.

Bilişimsel erişilebilirlikle bilgisayarda kullanılan yazılımların veya mobil uygulamaların ekran okuyucu programlarla uyumlu hale getirilebiliyor. Komisyonumuz daha önce Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kullanılan DYS yazılımının erişilebilir hale gelmesi için de benzeri bir çalışma yapmıştı.