…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
09 Haziran 2019, Pazar Fatih, İstanbul

Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk, Ramazan Bayramı'nı İstanbul'da geçirdi


Bakanımız Sn. Zehra Zümrüt SELÇUK, Ramazan Bayramı’nın taçlandırdığı birlik ve beraberliği İstanbul’da yaşadı.

Çocuklarımız, asırlık çınarlarımız, şehitlerimiz ve gazilerimizin kıymetli aileleriyle bir arada geçen günler, eski bayramların anlam ve güzelliğini aratmadı.

Bakan Selçuk’un ilk ziyareti Edirnekapı Şehitliğine oldu. Aziz şehitlerimizin ruhlarına dua ettikten sonra şehitliğe gelen ailelerle bayramlaşan Bakan Selçuk çocuklara oyuncak hediye etti.
Bayramın ilk gününde Fahrettin Kerim – Nilüfer Gökay Huzurevi’ni Bizim en kıymetlilerimiz” dediği huzurevi sakinlerimiz, değerli büyüklerimizle bayramlaşan Bakan Selçuk, asırlık çınarlarla çay eşliğinde sohbet ederek anılara yolculuk etti. Çamlıca’dan sonraki durağı Marmara Çocuk Destek Merkezi olan ziyaret eden Bakan Selçuk, gülen yüzümüz kızlarımızın bayram sevincine ortak olduktan sonra 1995 yılında şehit düşen kahramanımız Hacı Mehmet Yavuz’un evine konuk olarak ilk günü şehidimizin değerli eşi ve babaları gibi ülkeleri için emek verip çalışan çocuklarıyla bayramlaşarak bitirdi.

Göztepe Semiha Şakir Çocuk Evleri Sitesi’ndeki gülen yüzümüz çocuklarımızla ve Göztepe Semiha Şakir Huzurevi’ndeki büyüklerimizin ellerini öperek sohbetleriyle eski bayramları yâd eden Bakan Selçuk, akşam çayı için 15 Temmuz şehidimiz Erol İnce’nin emaneti değerli eşine konuk olarak çocuklarıyla bayramlaştı.

Bayramın üçüncü gününde Yetiştirme Yurtlarında Kalan ve Ayrılan Çocukları Koruma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin (YETKİM)’in İBB Miniaturk Sosyal Tesisleri’ndeki Kardeş Buluşması’na katılarak kurumlarımızda yetişip hayatını kuran ve başarı hikâyeleri yazan bireylerimiz ve kardeşleriyle sohbet etti.

Maltepe Huzurevi’ndeki büyüklerimizin duası, Şeyh Zayed Çocuk Evleri Sitesi’ndeki miniklerimizin neşesiyle geçen bayramın son gününde, Bakan Selçuk 15 Temmuz Gazimiz Fatih Peçekli ve ailesini, hem şehit hem gazi babası olan İhsan Ayanoğlu’nu ziyaret ederek topraklarımızı vatan kılan şehit ve gazilerimize minnettarlığını dile getirdi.