…
…
…
…
…
…
…
03 Mart 2021, Çarşamba İstanbul

Anadolu Gönül Yolu - 81 Genç 81 Bayrak etkinliği kapsamında bayrağı Tekirdağ’dan devraldık.


Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğümüzce Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıldönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla düzenlenen Anadolu Gönül Yolu – 81 Genç 81 Bayrak etkinliği kapsamında Tekirdağ Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden gelen gencimiz İstanbul’daki kardeşine Ay Yıldızlı bayrağımızı teslim etti.

İstiklal, istikbal ve bayrak sevgisinin nesiller boyunca sürdürülmesi ve yurdun dört bir yanından yükselen “Çanakkale Geçilmez” seslerinin duyurulması için başlatılan etkinlikte, 81 ilimizden 81 bayrağımız kuruluşlarımızda koruma ve bakım altındaki gençlerimiz aracılığıyla devredilerek Çanakkale’ye ulaştırılıyor.

Valimiz Sn. Ali Yerlikaya’nın ev sahipliğinde, İl Müdürümüz Arzu Gür ile Tekirdağ Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekibinin katılımıyla gerçekleşen bayrak teslim töreninde, Anadolu Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi’nde kalan gencimiz “ Rengini atalarımızın kanlarından almış bu şanlı bayrağın, ulusumuzun bağımsızlık sembolü olduğunu biliyor ve onu teslim almaktan gurur duyuyorum. Bu andan itibaren, teslim edeceğim ana kadar gururla taşıyacağıma; bu kutsal emaneti koruyup yücelteceğime ve benden sonraki kardeşime devredeceğime söz veriyorum” diyerek emanetini teslim aldı.

Valimiz Sn. Ali Yerlikaya’nın hediye takdiminin ardından, Kocaeli Valiliği ile Kocaeli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzün organizesindeki törene katılım sağlayarak şanlı bayrağımızı Kocaeli’deki kardeşimize emanet ettik.