…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
08 Mart 2020, Pazar Beyoğlu, İSTANBUL

8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı Cumhurbaşkanımızın katılımıyla Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.


Bakanlığımızca organize edilen ‘Türkiye’nin Kahraman Kadınları’ programı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan Hanımefendi, Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt Selçuk ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Aziz şehitlerimizin kıymetli annelerinin duygularını paylaştığı ve tüm kahraman kadınlarımızı temsilen hazırlanan “Türkiye’nin Kahraman Kadınları” kısa filmiyle başlayan programda, Haliç Kongre Merkezi’ni dolduranlar duygusal anlar yaşadı.

Bakanımız Sn. Zehra Zümrüt SELÇUK, açılış konuşmasına "Bu özel günde fedakarlıkları ve vakur duruşları için şehit eşlerimize ve şehitlerimizin annelerimize minnettarız." sözleriyle başladı. "Türkiye'nin cesut ve yiğit kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimizden Allah gani gani razı olsun diyorum." ifadelerine yer veren Bakan Selçuk, 25 Kasım 2019 tarihinde Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele kapsamında başlatılan Mercan Hareketine de değinerek, konuyla ilgili çalışmalarının önemini "Nasıl ki mercanlar, okyanusların akciğerleri ise kadınlar da yeryüzü atlasının mercanları aslında, yani hayatın kaynağı, insanlığın akciğeri, yaşamı imar eden varlıklarıdır." sözleriyle ifade etti.

Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ise konuşmalarında, "İlk insandan beri insanlığın yarısı erkek, yarısı kadındır. Bunlardan hangisini çıkartırsanız çıkartın, geriye insanlıktan eser kalmaz. Annelerimize, kız kardeşlerimize, eşlerimize, kız evlatlarımıza, tüm kadınlarımıza göstereceğimiz saygı, muhabbet aslında tüm insanlık adınadır. Dolayısıyla erkek olarak kendimiz için ne düşünüyor, ne istiyor, ne bekliyorsak kadınlar için de aynı duygular içinde olmamız gerekiyor" derken, şehitlerimizin emaneti olan anneleri, eşleri ve çocuklarına duyduğu sevgi ve saygının altını bir kez daha çizdi.

Program, kısa filmde yer alan şehitl annelerimizle çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.