…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
21 Ocak 2022, Cuma İstanbul

4. Ulusal Eylem Planı çerçevesinde “Şiddete Sıfır Tolerans İlkesi” ile 2022-2025 yıllarını kapsayan “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İstanbul İl Eylem Planı” Çalıştayı gerçekleştirildi.


               İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) koordinasyonunda Kadına Yönelik şiddetle Mücadele 4.Ulusal Eylem Planı kapsamında 19-20 Ocak 2022 tarihinde Savcılar, ilgili kamu kurum ve kuruluşları, Sivil Toplum Kuruluşları, Akademisyenler, Uluslararası kuruluşların katılımıyla gerçekleştirilen Çalıştayın açılış konuşmasını  İl Müdürümüz Ali Fuat KARAMAN yaptı.

İstanbul İl Müdürümüz Ali Fuat KARAMAN katılımcılara yaptığı konuşmasında “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İle Eylem Planları, ilgili kurum ve kuruluşların görev ve sorumluluklarını belirleyen, konuya ilişkin temel karar alanlarını, stratejileri ve iş birliği koşullarını düzenleyen, kaynakların etkin ve verimli kullanımını sağlayan en önemli yol haritalarıdır. Şiddetin en yaygın biçimlerinden biri olan kadına yönelik şiddet,  mücadele edilmesi gereken önemli bir sorun alanı olarak varlığını sürdürmekte; kadının ekonomik ve toplumsal yaşamda daha aktif ve üretken olmasının önüne geçtiği gibi toplumun sosyal, kültürel, ekonomik ve politik yönlerden geri kalmasına neden olmaktadır. Kadına yönelik şiddetle mücadele; çok yönlü, bütüncül bir yaklaşımı ve toplumun tüm kesimlerinin ortak ve kararlı mücadelesini gerektirir. Dolayısıyla çalışmaların, disiplinler arası bir yaklaşımla yürütülmesi ve ilgili tüm tarafların önleme, koruma, cezalandırma ve politika boyutuyla sürecin içinde yer alması büyük önem arz etmektedir.”  

 

 

                    İl müdürümüz KARAMAN

“Bu çalıştay programının hazırlanmasında başta bizlerden desteğini ve himayelerini hiçbir zaman eksik etmeyen ve katılımları ile bizleri şereflendiren Sayın Valime, Çalıştayımıza iştirak eden tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcilerine, organizasyonun gerçekleştirilmesinde tüm maddi ve manevi kapasitesini kullanan BMMYK Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği İstanbul Şubesine ve Müdürlüğümüzde görev alan tüm personelime teşekkür ederim”  diyerek  konuşmasını gerçekleştirdi.

 

2 günde, 65 katılımcı, 4 oturumda  2022-2025 yılı Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eylem Planı’nda 

Adalete Erişim ve Mevzuat,

Politika ve Koordinasyon,

Koruyucu Önleyici Hizmetler,

Toplumsal Farkındalık,

Mülteciler

5 tema ana başlıkta, yuvarlak masa şeklinde çalışmalarını iki gün boyunca sabah ve öğleden sonra olmak üzere oturumlar düzenlendi.

İki gün boyunca devam eden Çalıştay, katılımcıların yapmış oldukları sunumların ardından düzenlenen masa çalışmalarıyla son buldu.