…
…
…
…
…
…
…
…
…
23 Kasım 2018, Cuma İstanbul

3. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi İstanbul'da gerçekleşti


“Ailenin Güçlendirilmesi” temasıyla düzenlenen 3. Kadın ve Adalet Zirvesi, İstanbul'da Bakanlığımız ile Kadın ve Demokrasi Derneği'nin ev sahipliğinde Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN ve eşi Sn. Emine ERDOĞAN Hanımefendi’nin teşrifleriyle başladı.

Zirve, İslam İşbirliği Teşkilatı Kadın Dayanışma Konseyi Başkanı Dr. Esra Albayrak moderatörlüğünde; Bakanımız Sn. Zehra Zümrüt SELÇUK'un da yer aldığı 9 ülke bakanının katılımıyla Küreselleşen Dünyada Ailenin Önemi: Öncelikli Politikalar ve Uygulamalar başlıklı “Liderler Oturumu” ile devam etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim kültür köklerimizde cinsiyet ayrımcılığı yoktur. Kadına ayrımcılık yapmamız mümkün değildir." diye konuştu. Kadınların siyaset ve çalışma hayatındaki yerine vurgu yapan Erdoğan, önümüzdeki dönemlerde kadınların daha özgür ve refah yaşayabilmeleri için adımlar atılacağının da altını çizdi.
Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk, “Kadın ve erkeğin birbirinin rakibi değil refiki olduğu bir toplumsal cinsiyet adaleti anlayışıyla birlikte dayanışma örneğini ortaya koymalıyız. Ancak o vakit, aileyi güçlendirerek yaşadığımız çağın sorunlarını birlikte aşabiliriz.” şeklinde konuştu. Liderler oturumuna da katılarak tecrübe ve çalışmaları hakkında diğer mevkidaşlar ile fikir alışverişinde bulunan Bakan Selçuk, Filistin Kadın İşlerinden Sorumlu Bakanı Hayfa Fahmi Al-Aga ile “Kadının Güçlendirilmesi Alanında İşbirliğine Yönelik Mutabakat Zaptı” imzaladı.