…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
04 Aralık 2019, Çarşamba İstanbul, Türkiye

3 Aralık Dünya Engelliler Günü farkındalık şölenine dönüştü


3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engelli bireylerimizin hazırladığı bir dizi etkinlikle renkli bir farkındalık şölenine dönüştü.

Metin Sabancı Spastik Çocuklar Rehabilitasyon Merkezi’nin ev sahipliğindeki program Vali Yardımcımız Ahmet Hamdi USTA, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcımız Önal İNALTEKİN, Bakan Danışmanımız Esra KORKMAZ, İl Müdürümüz Arzu GÜR ile Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı başta olmak üzere hayırseverler ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleşti.

Açılış konuşmalarının ardından söz alan İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi bedensel engelli Seda Çalışkan engellilerin yetersiz, zayıf ve birine muhtaç görüldüğünü dile getirdi. Herkesin farklı ve eşit olduğunu belirten Çalışkan, bir gün herkes engelli olabileceği için değil, insan hakları gereğince eşitliğin göz önünde bulundurulması gerektiğini vurguladı.

İstanbul Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nin “Kimseyi görmedim ben senden daha güzel” şarkısı eşliğindeki anlamlı dans gösterisiyle devam programda Prof. Dr. Mim Kemal ÖKE şefliğindeki, Pendik Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi ile Metin Sabancı Spastik Çocuklar Rehabilitasyon Merkezi’ndeki engelli bireylerimizden oluşan Yara(r)lı Ceylanlar korosunun “İyilik Senfonisi” konseri büyük beğeni topladı.

Etkinlik, Engelliler Günü ve Prof. Dr. Mim Kemal ÖKE’nin doğum günü münasebetiyle pasta kesildikten sonra engelli bireylerin el emeği göz nuru ürünlerinin yer aldığı serginin açılarak hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.

Ataköy Engelliler Mesleki Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki engelli bireylerimiz İl Müdür Yardımcımız Neslihan ÇAPAR ile  Bakırköy Kaymakamı Nazmi GÜNLÜ, Bakırköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şanver AYDIN ve Ataköy Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Selma GÜZEL’in açılış kurdelesini kestiği sergide el emeği ürünlerini beğenilere sundu. Eserler “Çünkü biliyoruz, iyilik bulaşıcıdır ve farkındalık zaman alır” mesajıyla üç gün boyunca halka açık olarak sergilendi.

Çatalca Kaymakamı İnci SEZER BECEL’in katıldığı Çatalca Gündüzlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki etkinlikte engelli bireylerimiz köçek ve Karagöz-Hacivat gösterileriyle keyifli anlar yaşadı.

Engelliler Günü programlarının ikincisi, Avrupa Yakası Kuruluşlarımızın katılımıyla İstanbul Görme Engelliler Rehabilitasyon Merkezi ev sahipliğinde gerçekleşti.

Kuruluş Müdürü Şahin ERTARHANACI’nin açılış konuşmasıyla başlayan etkinliğe İl Müdür Yardımcılarımız Erkut ÖNEŞ, Halis KURALAY ile gönüllüler ve engelli bireylerimizin aileleri katıldı.

İl Müdür Yardımcımız Halis KURALAY, “Engelli Bireylerin Sosyal Yaşam Beklentileri” konulu sunumunda “Engellilik biten bir durum değildir. Ancak, Engellere ‘engel’ dersek takılıp düşeriz, ‘basamak’ dersek basıp yükselebiliriz. Bu düsturla hareket etmek ve hayatın içinde olmak için umudumuzu ve çabamızı ortaya koymalıyız” ifadelerine yer verdi.

Esenyurt Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan engelli bireyimiz kendi yazdığı şiirleri sunmasının ardından sahneye davet ettiği bir başka engelli bireyimizle ellerini birleştirerek farkındalıklarından dolayı katılımcıları alkışladı.

Şeyh Zayed Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’ndeki engelli bireylerimizin halk oyunu ve semazen gösterisi, 80. Yıl Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan engelli bireyimizin darbuka şovu ve İstanbul Görme Engelliler Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan bireyimizin söylediği şarkılarla renkli anların yaşandığı program sonunda, hizmet alan engelli bireylerimizin ortaya koyduğu ürünler sergilendi.