…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
01 Ekim 2019, Salı Ankara/TÜRKİYE

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Ankara’da 75. Yıl Huzurevi’ni ziyaret etti.


Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk, Yaşlılar Günü münasebetiyle huzurevi ziyaretinde bulundu. Huzurevi sakinleriyle bulmaca çözen Bakan Selçuk, doğum günü sürprizi de yaptı.

“Engelli Hakları Konusunda Devrim Niteliğinde Çalışmalar Gerçekleştirdik”

Huzurevinde Kamu Kurum ve Kuruluş temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen “BM Engelli Haklarına İlişkin Sözleşme İstişare Toplantısı”na başkanlık eden Bakan Selçuk, Türkiye’de son 17 yılda engelli hakları konusunda devrim niteliğinde çalışmalar gerçekleştirildiğine dikkat çekti.

Engelliler Kanunu’nun 2005 yılında çıkarıldığını anımsatan Bakan Selçuk,  Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesini imzalayan ilk ülkelerden biri olduğunu belirtti.

Engelli istihdamı konusunda büyük ilerlemeler kaydedildiğini bildiren Selçuk, “E-KPSS getirdik. Pozitif ayrımcılığı anayasal güvence altına aldık.” diye konuştu.

“Engellilerimizin Yanında Olmaya Devam Edeceğiz, Hayaller Engelsizdir”

Kamu kurum ve kuruluş temsilcilerine “Sizlerden çalışma raporlarınızı talep edeceğiz.” diyen Bakan Selçuk, “İstiyoruz ki; engellilerimiz hayatın her aşamasında daha iyi bir yaşama kavuşabilsinler. Biz dün olduğu gibi bugün de yarın da engellilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Her zaman diyoruz ki; hayaller engelsizdir.” açıklamasını yaptı.

Bakan Selçuk, Huzurevinde Sergi Gezdi

Toplantının engelli vatandaşlara daha iyi hizmetler sunmaya yardımcı olacağına değinen Bakan Selçuk, huzurevini gezdi. 

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nü kutlayan Bakan Selçuk, sergi gezerek huzurevi sakinlerinin yaptığı ürünleri inceledi, alışveriş yaptı.

Bakan Selçuk, Huzurevi Sakiniyle Bulmaca Çözdü

Huzurevi sakinlerine karanfil dağıtan Bakan Selçuk, yakından ilgilendiği huzurevi sakini Süheyla Tapkan ile bulmaca çözdü.

Bakan Selçuk’tan 100 Yaşına Giren Huzurevi Sakinine Doğum Günü Sürprizi

100 yaşına giren Halil Gökoğlu’na da pastayla doğum günü sürprizi yapan Bakan Selçuk, sağlıklı bir ömür diledi.

Bakan Selçuk, tek tek sohbet ettiği huzurevi sakinleriyle hatıra fotoğrafı da çektirdi.