…
…
…
…
17 Mayıs 2019, Cuma Ankara

Bakan Selçuk, TBMM’de Şehit Aileleri ve Gaziler Onuruna Verilen İftara Katıldı



Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un TBMM Tören Salonu'nda şehit aileleri ve gaziler onuruna verdiği iftara katıldı.

Bayburt-Trabzon arasında bulunan Soğanlı Dağı'ndaki yol açma çalışmalarını takip ederken Derebaşı virajlarında bastığı kar kütlesinin kopması sonucu uçuruma düşen AA Bayburt muhabiri Abdulkadir Nişancı'yı arama çalışmaları sırasında akıntıya kapılarak şehit olan iki asker için Allah'tan rahmet dileyen Bakan Selçuk, ailelerine de başsağlığı diledi.

Konuşmasında, şehit aileleri, gaziler ve onların yakınlarıyla Gazi Meclisin çatısı altında, iftar sofrasında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Selçuk, ramazanın, Türkiye'ye, millete ve İslam alemine barış, huzur ve esenlikler getirmesi temennisinde bulundu.

"Malazgirt'te Alparslan olan Gazi milletimiz, Çanakkale'de Seyit Onbaşı, Sarıkamış'ta Nihat Binbaşı, 15 Temmuz'da Ömer Halisdemir oldu." diyen Bakan Selçuk, milletin vatan için çok bedeller ödediğini, nice zorluklara, acılara göğüs gerdiğini belirtti.

“15 Temmuz'da Büyük Bedeller Ödeyerek Tarih Yazdık”

15 Temmuz’da bağımsızlığa, istikbale kasteden darbeci teröristlere karşı hep birlikte onurlu bir mücadele ortaya konulduğunu dile getiren Bakan Selçuk, "Teröristler milletin emanet ettiği ağır silahlarla milli iradenin kalesi yüce Meclisimizi bombalarken oradaydık. Helikopterden milletin evinde vatandaşlarımızın üzerine acımasızca kurşun yağdırdıklarında, kahramanlarımız şehit olduklarında oradaydık. 15 Temmuz'da büyük bedeller ödeyerek tarih yazdık, bütün dünyaya demokrasi dersi verdik." şeklinde konuştu.

“Şehit Yakınlarına Tanınan İstihdam Hakkını İkiye Çıkardık” 

Şehit yakınları ile gazi ve gazi yakınlarına hizmet etmenin hizmetlerin en büyüğü ve en yücesi olduğunu vurgulayan Bakan Selçuk, şöyle konuştu:

"Biz de bu bilinçle her yapılan hizmetin daha iyisini yapabilme gayreti içerisindeyiz. Bu amaçla şehit yakınlarına tanınan istihdam hakkını birden ikiye çıkardık. Bu hakkı kullanabileceklerin yanına şehidimizin eşi, çocuğu, kardeşi, anne ve babasını da ekledik. İstihdamda 45 yaş şartını kaldırdık. Daha önceden yılda iki defa yapılan atamaları süresiz hale getirdik. Tanıtım kartı olarak da kullanılabilen ücretsiz seyahat kartı hakkından yararlananların kapsamını genişlettik. Bugün itibarıyla 166 bini aşkın şehit yakını, gazi ve gazi yakınımızın ücretsiz seyahat hakkını kullanmalarını sağladık."

Yapılan düzenlemeyle harp malulü olarak değerlendirilen tüm er ve erbaşların aylıklarında artış sağlandığını dile getiren Bakan Selçuk, su ve elektrik ücret indiriminin de kapsamını genişlettiklerini aktardı.

“Şehitlerimizin Emanetlerine ve Gazilerimize Sahip Çıkmaya Devam Edeceğiz”

Bütün bunların, şehit yakınlarına, gazi ve gazi yakınlarına olan borcu ödemeye yetmeyeceğini belirten Bakan Selçuk, "Biz 82 milyonluk Türkiye olarak sizlerin ailesiyiz. Sizleri kendi ailelerimizden ayrı görmüyoruz. Vatan ve millet için göstermiş olduğunuz eşsiz fedakarlıkların maddi hiçbir karşılığının olmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Şehitlerimizin emanetlerine ve gazilerimize bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sahip çıkmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Bakan Selçuk konuşmasının ardından masaları tek tek gezerek şehit aileleri, çocukları ve gazilerle yakından ilgilendi, sohbet etti. Bakan Selçuk ve TBMM Başkanı Şentop sohbetin ardından şehit yakınları ve gazilerle aile fotoğrafı çektirdi.