…
…
…
…
…
19 Eylül 2019, Perşembe Ankara/TÜRKİYE

Bakan Selçuk: “Milletler Kahramanlarıyla Yaşar”


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen yemekte gazi ve gazi yakınlarıyla bir araya geldi.

Ankara’da düzenlenen yemek programı, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualarla başladı.

Bakan Selçuk programda yaptığı konuşmada, "Milletler ancak kahramanlarıyla beraber yaşar, kahramanlık destanlarıyla beraber yaşar. Kahramanları olmayan bir milletin, istiklalinden de istikbalinden de hiçbir şekilde emin olamayız." dedi.

Vatan ve istiklal yolunda canlarını veren tüm şehitlerle ahirete irtihal eden gazileri rahmetle minnetle yad eden Bakan Selçuk, "Canı pahasına vatan müdafaasına koşan siz değerli kardeşlerimize şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunmak isterim." diye konuştu.

Zehra Zümrüt Selçuk, gazilerin milletin gönlünde mümtaz bir yere sahip olduğunu belirterek, "Bizler de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak kahraman gazilerimizin, ailelerimizin, şehit yakınlarımızın sadece bugün değil, 365 gün yanındayız." şeklinde konuştu.

Türk milletinin gazi millet şanına layık olduğunu, bunu İstiklal Savaşı'nda da 15 Temmuz'da da en güzel şekilde gösterdiğini vurgulayan Bakan Selçuk, şunları kaydetti:

"Böyle bir millet şehit ve gazilerini hiçbir zaman unutmadı ve unutmayacak. Emin olun milletimiz, sizlerin hatıralarına ve emanetine ilelebet sahip çıkacak. Bin yıldır bu topraklarda bedel ödeyerek varlığını sürdüren bu millet, tarihin her döneminde hak ve adaletin sesi oldu. Mazlumlara, kimsesizlere kucak açtı." ifadesini kullanan Bakan Selçuk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kıbrıs’ta, Kore’de barış için savaşan ve gazi olan; Suriye’de milyonlarca mazlumun hayatını koruyan ve gazi olan silahlı kuvvetlerimiz hepimizin gurur kaynağı oldunuz. 15 Temmuz hain darbe girişiminde de Doğu ve Güney Doğu'da terörle mücadelede de kahraman milletimiz bu vatana bu millete sahip çıktı."

Türkiye'nin içinde yaşadığı coğrafyanın vatandaşlarına her dönem büyük sorumluluklar yüklediğine işaret eden Bakan Selçuk, sözlerini şöyle tamamladı:

"İnanç ve medeniyet değerlerimizin gereği olarak tarihi bir misyona sahibiz. Bu sorumluluk doğrultusunda da biz daima dinamik şuurla hareket etmek durumundayız. Sizlerin bizim yanımızda olması bize güç katması çalışmalarımızda motive etmesi, sizler var oldukça inanıyoruz ki bu vatan ve bu millet ebediyen payidar olacak."

Bakan Selçuk davette bulunan 850 gazi ve gazi yakınıyla tek tek ilgilenerek sohbet etti, program Bakan Selçuk' un tüm davetliler ile hatıra fotoğrafı çektirmesi ile sonlandırıldı.