…
…
29 Haziran 2021, Salı İstanbul, Türkiye

Bakanımız Sayın Derya Yanık, Medya Ve Aile Değerleri Çalıştayı’na Katıldı


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) iş birliğiyle, İstanbul’da "Medya ve Aile Değerleri Çalıştayı" düzenlendi.

Bakanımız Sayın Derya Yanık, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in katıldığı çalıştayda, yapımcı, senarist, meslek birlikleri temsilcileri ve medya yöneticileri de yer aldı.

"Aile” kavramının medyada ele alınış biçiminin tartışıldığı, sektörün paydaşlarıyla fikir paylaşımında bulunulan çalıştay, iki oturum şeklinde gerçekleştirildi. İlk oturumda konuşan Bakanımız Sayın Derya Yanık, medyanın aile değerlerinin ve aile yapısının korunmasına ilişkin rolüne vurgu yaptı. Bakanımız Yanık, “İnsanı geleceğe taşıyan, insanı o huzurlu limanda tutan bir medya dili inşa etmek son derece önemli. Gençlerin, çocukların çok kolay içeriğe ulaştığı, hem geleneksel medya hem de sosyal medya üzerinden bir kısmına maruz kaldığı bir kısmına kolaylıkla ulaştığı içerikler üzerinden bir toplam fayda üretmek zorundayız. Bir iyilik hareketi başlatmalıyız” ifadelerini kullandı.

Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Olgun Gündüz de çalıştayda yaptığı sunumda; şiddetin normalleştirilmesi, aile değerlerine zarar veren içeriklerin gösterimi, evlilik ve aile kurumunun olumsuz temsili, mahremiyet sınırlarının yok sayılması gibi medyada tespit edilen sorun alanlarını ifade etti. Gündüz ayrıca, sunumunda Evlilik Öncesi Eğitim Programı, Aile Eğitim Programı (AEP), Aile Danışmanlığı Hizmetleri, Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) ve psikososyal destek faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Çalıştayın ikinci oturumunda medya sektörü temsilcileri konuya ilişkin görüş ve önerilerini dile getirdi. Çalıştay, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in değerlendirme ve teşekkür konuşması ile sona erdi.