…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
23 Mayıs 2019, Perşembe Ankara/Türkiye

Cumhurbaşkanımız Erdoğan' ın teşrifleri ile 12' ncisini düzenlediğimiz Çalışma Meclisi “Daha Parlak Bir Gelecek İçin Çalışmak” teması ile başladı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantının açılış konuşması Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürü Zehra Zümrüt Selçuk ile ekibini, "Daha parlak bir gelecek için çalışmak" gündemiyle düzenlendikleri bu toplantı için tebrik etti.

Dünya nüfusunun artan artanğı, eğitimin yaygınlaştığı, hayat standartlarının yükseldiği bir süreçte meselesinin bulunduğu yerlerde daha karmaşık hal aldığını dileğiyle Erdoğan, şöyle dedi:

"Adaletsizlik, onun alanı olduğu gibi çalışma hayatında da en büyük sorundur. Biz 'Dünya 5'ten büyüktür' derken güvenlik kaygıları alanında yer kürekli olanlar hayatını onu alanını kuşatan bir adaletsiz yönünde yönlendirmeyi planlıyor. Bir pul, bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şahıs ' İnsanın durumu tam da böyle ... ... kendi içlerinde çok büyük uçurumlar var ..

İstihdam konusunun bu çarpıklığın en göze çarpan ve çözüm için ilk başlanması gereken nokta başında belirten Erdoğan, sözlerini şöyle devam ediyor:

Bu gerçek işverenlerin ve çalışanların birlikte hareket etmesini kaçınılmaz hale getiriyor. Çalışma Meclisi toplantımızın bu konuda daha verimli ve etkin iş birliği zeminlerinin oluşmasını vesilediğimiz etmesini diliyorum. "

Erdoğan, "Onun kim bu ya da bu sebeple ülkemizin aleyhine bir işe gidip gidip bi milyon ki ki on milyon milyonun her birine zarar veriyor. Siyasette yapsak meseleye böyle uzaklaşıyor. Aramızdaki çeşitlerini husumete yapıyormemeliyiz.

Türkiye'de 17 yılda 9 milyonluk bir artıştağını söylüyor, söyleyen Erdoğan, ”İşverenlerimizi destekliyoruz. Çalışanlarımızın olduğu yer almaya devam edeceğiz. ”İfadesini kullandı.

Erdoğan, şu anki açıklamalarda bulundu: Türkiye'yi dünyadaki en büyük 10 devletinden biri haline getirildi.

“Türkiye 82 milyon vatandaşıyla bir bütündür. İster işveren olalım, ister çalışan hepimiz bu büyük çatının altında yaşamaya devam edeceğiz. Ülkemizin gücü onun birimizin gücüdür. Ülkemizin zenginliği herbirimizin zenginliğidir. Kimin ülkesinin aleyhine sonuç doğuracak işlere kalkışırsa 82 milyona zarar vermiştir. Onu kim ülkeye hazır bulunursa 82 milyonun onu istediği fayda sağlamıştır. Aramızdaki farklılıkları asla husumete dönüştürmemeliyiz. Rekabet daha iyiye hazırlamak için yapılırsa iyidir. İş karşısındaki yok yok felaket olur geri dönerek geri dönerek olur. ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomik saldırılara da şu sözlerle dikkat çekti:

"Küresel ekonomide en sert fırtınaların estiği dönemlerde dahi biz, öğleden sonra durmayı başardık.

“İŞKUR Aracılığıyla Özel Sektörde 416 Bin Kişiyi İşe Yerleştirdik”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Odası Zehra Zümrüt Selçuk konuşması Uluslararası Çalışma Örgütü ILO'nun kuruluşunun 100. Yıldönümüümünü kutlamaya başladı. Bakan Selçuk, 12 Çalışma Meclisi'nin ana gündemini “Daha Parlak Bir Gelecek İçin Çalışmak” teması ile belirlediklerini belirtti.

2002 Selçuk, “Özel Sektörde İŞKUR'da, 2019'un ilk 4 yılında anda anda aynı zamanda göre% 26 artışla, 416 bin tarihinde yapıldıme” dedi. gerçekleştirdik. “Dedi.

“Sosyal Çalışma Programı Haziran Ayında Uygulanacak”

Bakan Selçuk, Gençler için Sosyal Çalışma Programı'nın Haziran ayında yapılacak bir servis geleceği bildiriliyor, “Bu programla üniversite çağında eğitim çalışan gençlerimizi çalışanücü pazarında hazırlanırken, ilk planlama konusunda tecrübesi edinmeyi hedefliyoruz.” Açıklandı. 

“Aktif İşgücü Programlarından 3 Milyon 200 Bini Aşkın Kişi Yararlandı”

Bakan Selçuk, 10 milyon yıllık aktif işgücü programlarından 3 milyon 200 bini aşkın uzakta yararlandığını kaydetti.

“18 Teşvik ile 1.7 Milyon İşverene 11 Milyona Yakın Sigortalıya Katkı Veriyoruz”

İşverenlerin 2.5 milyon başka bir yerde şarkı sözü anımsatan Bakan Selçuk, “Biz de Bakanlık olarak işverenlerimizin olduğu yerde bir bir paket sunduk. 18 ayrı üretici uygulayıcı ile 1,7 milyonu aşkın işverenimize, 11 milyona yakın sigortalılığımız hali hazırda hazırlarken veriyoruz. ”İfadesini kullandı.

“630 Bin Kişi Mesleki Yeterlilik Belgesi Sahibi Oldu”

Selçuk, “Şu anda 200'ü aşkın sınav ve belgelendirme kuruluşumuz 81 ilimizdeki bu kuruluşlar yıllık 3 milyon kişiyi sınava alabilecek kapasitemiz var. Mesleki Yeterlilik Belgelerine sahip oldu. ”Dedidiğinde bulundu.

Türkiye Selçuk, Selçuk, yüzde 8,8 olan yaşlı nüfus oranını 10 yıl süresince yüzde 13 olmasının, 2050 yılında da 5 kişiden birinin 65 yaş üzerinde olacağının anlamı ifade etti.

Bakan Selçuk, “Aileyi koruyacak bir çalışma hayatını yönetmeyi geliştiren, sosyal medya, sosyal hizmet ve sosyal hizmetlerle ilgili düşünen bir yaklaşımımı hayata geçiriyor.” Sordu. 

“Çalışma hayatında yaşanacak dönüşümü“ insanı ve değerlemesi ”yürütmek istedik.” Diyen Bakan Selçuk, “Buradaki, ülkemiz Sayın Cumhurbaşkanımızın“ Gelecek; temelli ekonomi on kurulacaktır. ”Vizyonuyla Milli Teknoloji Hamlesi ve Dijital Türkiye olarak tanımladığımız bir süreç yürütmekteyiz. Bu hamlede Bakanlığımızın gayesi de hem çalışma hayatımız hem de çalışanlarımızın bu yeni döneme hazırlayacağı. ”Açıklamasında bulundu.

“Aktif Sigortalı Sayısı Yüzde 86 Arttı”

Çalışma hayatında yapılamaz denilen reformların yapılması, hedef, oğlu 17 yaşında büyük atılımlar gerçekleştirildiğine vurgu yapan bakan Selçuk, planı kaydetti:

 “2002 sıralamaya göre bugün; işyeri sayımız% 158 arttı, aktif sigortalı sayımız% 86 artmış olmuş. Güvenceli çalışmayı engelleyen kayıtdışı ikenda ise% 36,5 bir azalmış edildi. ”

Selçuk Selçuk, “Genel Sağlık Sigortası ile bugün ülke nüfusunun% 99,5'i bir sağlık güvencesine kavuşturduk.” Dedi.

Selçuk, “Bugün burada devam ettiğimizde Çalışma Meclisini 2015'teki 11.Çalışma Meclisi'nden 4 yıl sonra tüm tarafları bir araya getiren lider bir sosyal diyalog platformu olarak görmekteyiz.” Diye konuştu.

İşçilerde sendikalaşma oranının yüzde 14'e yükseldiğini bildiren Bakan Selçuk, memurlarda sendikalaşma oranının yüzde 68'e çıktığını belirtti. Bakan Selçuk sözlerine şöyle devam etti:

“Bugün Türkiye; 187 işçi sendikası, 5 konfederasyon, 187 kamu görevlisi sendikası, 9 konfederasyonu, 70 işveren sendikası, 1 konfederasyon ile çok güçlü bir sendikal hayata sahip ”

Bakan Selçuk, yarı zamanlı çalışma, evden çalışma gibi esnek çalışma alternatifleri bulunduğunu, bu kavramların artık işleyişini da yer aldığını kaydetti. Bakan Selçuk, "Önde gelen uygulamada daha da yaygınlaşacağını bilgisayardaiz." diye konuştu.

"100 Yıl Önce Türkiye ve ILO Birinci Dünya Savaşı'nın Küllerinden Doğdu"

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Başkanı Guy Ryder da törende toplantı konuşmada Türkiye'nin 3 milyondan fazla Suriyeliye evinde bulunduğunu planladı. Türkiye'nin Suriyelilere iş ve çalışma ortamı Ryder Suriyelilerin çalışma hayatına entegrasyonu için yoğunlaştırıyor. 

Ryder, 3 milyon insanın iş kazalarını henüz yaşamını yitirdiğini hatırlattı. Ryder gelişmenin önemine değinerek, "güncel teknolojinin nimetlerinden faydalanıyor bu sorunlara bir an önce çözüm bulmalıyız." dedi.

ILO'nun kuruluşunun 100'üncü yıl dönümü vesilesiyle ILO'nun ve iş hayatının çalışma yaşamının geleceğine odaklanıyorlarını belirten Ryder, bu toplantıların ILO'nun ve Türkiye'nin ortaklaştığı dersleri için bir vesile olduğunu söyledi. Ryder, şöyle devam etti:

"Tam 100 yıl önce, 1919'un baharında tıpkı ILO'nun kurucularının kuruluşumuzu Birinci Dünya Savaşı'nın kurlarından kurmaya başladığı gibi seçildi. Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliği burada bir grup asker de sizlerin Kurtuluş Savaşı'nızı başlattı. Atatürk'ün Samsun'a çıkarak Kurtuluş, Atatürk'ün Samsun'da çıkarak Kurtuluş Savaşınızı başlattığı tarih olan 19 Mayıs'ı geçen pazar kutladığınız 100. yıl dönümünü ben de tebrik ederim. "

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Birleşmiş Milletler (BM) 73. Genel Kurulu'nun insanlığın ortak geleceğine yönelik hedef odaklı yaklaşımla yaklaşıyor ve küresel adaletin başında bir tane olmak üzere önde gidiyor ve imkansız orada, bu konuda ortak noktada atılıyor, yönünü açıklıyor konuşmasını hatırlatan Ryder, Erdoğan'ın Cenevre'de düzenlenecek Uluslararası İş Konferansı'na hitap etmekten memnuniyet duyacağını sözlerine ekledi.

Bakan Selçuk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Tablo Takdim Etti

Bakan Selçuk konuşmalarının başkanlığını Erdoğan'ın günün anısına, tarihte bilinen ilk toplu iş sözleşmesi niteliği taşıyan 1766 tarihli Kütahya Fincancılar Esnafı Anlaşması'nın yerdeki tabloyu takdim etti.

 “Çalışanların ve İşverenlerin Rolü ve Beklentileri” Paneli Gerçekleştirildi

Program, "Daha Parlak Bir Gelecek İçin Çalışmak: Çalışanların ve İşverenlerin Rolü ve Beklentileri" paneliyle devam etti.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir panelde konuşma konuşması, teknolojide yerli ve milli çözümlerin önemini vurguladı, "Hem içerik hem de ... ... hem de yerli ürünlere yönelmek ve geri dönülemeyecek vesilesiyle vesilesiyle kimseye gidiyorum. hedefliyoruz. dedi.

M. Fatih Uşan'ın panelinde, işçi ve işverenlerde, sivil toplumun merkezinde ve akademisyenler katıldı. TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, DİSK, TİSK, TOBB, MEMUR-SEN, KAMUSEN ve TESK'in anlatıldığı bir konu.

Bakan Selçuk, temsilcilere konuşmalarının yapılması ödüllerini takdim ederek, üyelerle aile fotoğrafı çekildi.

Bakan Selçuk, 12. Çalışma Meclisi sınıflarıyla İftarda Bir Araya Geldi

Bakan Selçuk programında ILO Genel Direktörü Guy Ryder, işçi, memur ve işveren sendikalarının genel başkanları ve yöneticileriyle iftarda bir araya geldi.

Bakan Selçuk iftar sonrası konuşmada, "Bizde, yerinde, bilgisayarda bir Türk idealini sosyal diyalog buluşturarak, büyük bir özveriyle de çalışarak 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize ulaşabilirız. noktaya kazanracağız. " dedi.

Bakan Selçuk, "Hepimizin içinde güçlü bir adalet duygusu var. Bu, sosyal barışın temelini ayarla bir duygu." diye konuştu.

Selçuk, ILO Genel Direktörü Ryder'a şu anki ilk toplu iş sözleşmesi olan Fincancılar Sözleşmesinin yerini alan porselen fincan takımı hediye etti.