…
…
03 Mart 2022, Perşembe Yayladağı, Hatay

Yayladağı Anadolu Lisesi Öğrencilerine “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Bilinçli Medya Kullanımı” konulu seminer verildi.


Antakya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından Yayladağı Anadolu Lisesi Öğrencilerine “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Bilinçli Medya Kullanımı” konulu seminer verildi.

Hatay İli 2022 yılı Eğitim Planı kapsamında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Faaliyet Programı doğrultusunda düzenlenen seminerde katılımcılara “Birey ve Toplum İlişkisi, Rollerimiz, Öğrenme Dönemleri ve Süreci, Eşitlik\Eşitsizlik Kadın Erkek(Fırsat) Eşitliği, Kalıp Yargı ve Ayrımcılık Kavramları, Eşitsizliğin ve Ayrımcılığın Sonuçları, Yasal Düzenlemeler; Medyanın Tanımı, İnternet ve Yeni Medya, Yeni Medya Araçları, Dijital Çağda Adapte Olmak, Çocuk ve Dijital Medya, Bilişim Teknolojilerinin Faydaları ve Riskleri, Bilişim Teknolojilerinin Risklerinden Korunmak İçin Ne Yapmalı, Önerilen Web Siteleri, İhbar Adresleri” konularında bilgi verilmiştir.

Yayladağı Anadolu Lisesinde sosyal mesafe ile hijyen koşulları gözetilerek düzenlenen ve Uzman Sosyal Çalışmacı Kenan Kabakulak’ın sunumuyla gerçekleştirilen seminere 25 öğrenci katılım göstermiş olup, seminer soru-cevap bölümü ile son bulmuştur.