…
…
08 Kasım 2022, Salı Samandağ, Hatay

Samandağ Adem Nural Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine ''Siber Zorbalık ve Bilinçli Medya Kullanımı'' eğitimi verildi.


Aile Eğitim Programı(AEP)  İletişim Modülü Kapsamında “Akran Zorbalığı”, medya modülü kapsamında “Siber Zorbalık ve Bilinçli Medya Kullanımı” eğitimi verildi.

Gerçekleştirilen eğitimde katılımcılara “Zorbalık Nedir, Zorbalığın Türleri, Akran Zorbalığında Türler, Zorbalığın Şiddet ve Saldırganlıkla İlişkisi, Zorbalık Davranışı Gösterenlerin Genel Özellikleri, Zorbalığa Maruz Kalanlar Neler Hisseder, Zorbalıkla İlgili Yanlış Bilinenler, Zorbalığın Sonuçları, Zorbalıkla İlgili Yanlış Bilinenler, Zorbalığı Engellemek İçin Neler Yapılabilir, Siber Zorbalık, Siber Zorbalık Türleri ve Yaygınlığı, Siber Zorbalığı Engellemek İçin Neler Yapılabilir, Hukuki Boyut, Bilinçli Medya Kullanımı” hakkında bilgi verilmiştir.

Samandağ Adem Nural Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 9-A ve 9-C şubelerindeki 40 öğrenciye eğitim verilmiş olup program broşür dağıtımı ile birlikte son bulmuştur. Eğitim, Samandağ Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünde görevli personel Sosyolog Azize Kara tarafından verilmiştir.