…
…
29 Ağustos 2022, Pazartesi Reyhanlı, Hatay

Reyhanlı Çifte Minareli Camii ve Kumlu Fevzi Çakmak Camii’ nde “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele“ konulu seminerler verildi.


Hatay İli 2022 yılı Eğitim Planı kapsamında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Faaliyet Programı ve Aile Eğitim Programı (AEP) doğrultusunda düzenlenen seminerlerde katılımcılara “Şiddet, Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddet, Şiddet Türleri, Şiddetin Etkileri ve Sonuçları, Şiddetin Ebeveyn Çocuk İlişkisinde Yol Açtığı Sorunlar, Erkekliğe Atfedilen Roller, Eşitsizliğin ve Ayrımcılığın Sonuçları, Çatışma ve Çatışma Çözümü, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Kapsamında Yapılan Çalışmalar, Şiddetle Mücadelede Başvurabilecek Kurumlar, Mağdur Destek Sistemleri, Şiddetle Mücadelede Farkındalık Çalışmaları” konularında bilgi verilmiştir.

12.08.2022 tarihinde Reyhanlı Çifte Minareli Camii’nde 420 erkeğe ve 15.08.2022 tarihinde Kumlu Fevzi Çakmak Mahalle Camii’nde 140 erkeğe Reyhanlı Sosyal Hizmet Merkezinde görev yapan Psikolog Bülent Mahanoğlu ve Öğretmen Fırat Dur, Reyhanlı İlçe Müftülüğünde vaiz Mustafa Erdem, Kumlu İlçe Müftülüğünde vaiz Ahmet Sözer, Polis Memurları Soner Erzurum ve M. Hüseyin Kızıloğlu tarafından seminerler verilmiştir. Sosyal mesafe ile hijyen koşulları gözetilerek düzenlenen seminer soru-cevap bölümü ile son bulmuştur.