…
24 Mayıs 2022, Salı Antakya, Hatay

Defne İlçe Emniyet Müdürlüğü Personeline “Madde Kullanım Riski ve Madde Bağımlılığından Korunma ile Madde Kullanım Riski olabilecek Ergenle İletişim” konulu seminer verildi.


Hatay İli 2022 yılı Eğitim Planı kapsamında Bakanlığımız Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ailelerin yaşam kalitelerini artırmak amacıyla geliştirilen Aile Eğitim Programı (AEP) doğrultusunda düzenlenen seminerde katılımcılara “Bağımlılık, Bağımlılık Hastalık mıdır? , Uyuşturucu Madde Nedir? , Madde Kullanım Öyküsü Nasıl Başlar?, Madde İle İlgili Yanlış Düşünceler, Kullananlar Hangi Gerekçelere Sığınıyor?, Madde Kullanımından Uzak Tutacak Faktörler Nelerdir?, Bağımlılık Süreci Nasıl İlerler, Kişi Ne Zaman Bağımlı Sayılır, Madde Kullanım Riski Olabilecek Ergenle İletişim, Madde Bağımlılığı Tedavisindeki Etmenler, Madde Bağımlılığında Danışma, Destek ve Tedavi Hizmetleri, TCK’da Maddenin ve Madde Kullanımının Yeri” hakkında bilgi verilmiştir.

Defne İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde sosyal mesafe ile hijyen koşulları gözetilerek düzenlenen ve Uzman Sosyal Çalışmacı Kenan Kabakulak’ın sunumuyla gerçekleştirilen seminere 15 personel katılım göstermiş olup seminer soru-cevap bölümü ile son bulmuştur.