…
…
…
21 Nisan 2020, Salı Antakya, Hatay

Koronavirüsle Mücadele Kapsamında Vatandaşlara Destek Olmak için Psikososyal Destek Hattı Kuruldu.


Ülkemizi ve dünyamızı etkisi altına alan Kovid-19 pandemi ile ilgili İlimizde Valiliğimiz koordinesinde ve İl Müdürlüğümüz bünyesinde online Psikososyal Destek Hattı hizmetimiz başlamıştır.

Destek hattına görevlendirilen personellerin 22'si uzman, 3'ü de teknik destek görevlisi 25 kişilik ekip, haftanın her günü 08.00-24.00 saatlerinde vatandaşlara hizmet vermeye başladı. Destek hattına gelen çağrılar yanıtlanıp vatandaşlara gerekli destek sunuluyor. Çağrıların yüzde 80'inde, çocuğu evde sıkılanlar ve buna karşılık ne yapabileceklerini soranlar uzmanlardan yardım isterken, hattı sohbet etmek veya Kovid- 19'a ilişkin bilgi almak isteyenler de arıyor. Uzmanlar, yanıtlanan çağrılarla vatandaşlara Kovid-19 sürecinde psikososyal destekte bulunuyor. 

İl Müdür Yardımcımız Sebahattin Büyüktelli, hattın Hatay'da 10 Nisan'da kurulduğunu ve kısa sürede çok aktif bir şekilde çalıştığını söyledi. Vatandaşların hattı aradığında en çok çocuklarıyla ilgili yönlendirme talep ettiğini ve bu ihtiyaca karşılık verildiğini aktaran Büyüktelli, "Ailelerimiz daha çok çocuklarla nasıl verimli vakit geçiririz, evde nasıl zamanı değerlendirebiliriz, pandemi ne zaman biter? şeklinde sorular soruyor ve süreçten kaynaklı psikolojik sıkıntı yaşıyor. Bu konularda kendilerine psikolojik olarak destekte bulunuyoruz. Kişiler evde kapalı kaldığında ne yapacaklarını bazen şaşırabiliyorlar, o yüzden sohbete arayanlar bile oluyor" dedi Büyüktelli, her gün çalışan ekip içerisinde hem psikolog hem de sosyal çalışmacının yer aldığını belirterek, "Çağrıların yüzde 80'ini çocukları için arayan ebeveynler oluşturuyor. Amacımız insanları rahatlatmak, bu dönemi en iyi şekilde atlatmamız gerekiyor, biz de bu yönde halkımıza hizmet veriyoruz" dedi. Büyüktelli, evde kalmak zorunda kalan vatandaşlara da günü bölümlere ayırarak kitap okumalarını, hobileriyle uğraşmalarını veya film izlemelerini önerdiklerini anlattı.

Psikososyal Destek Hattımız, 444 9 132 numaralı telefon hattından hizmet veriyor.