…
26 Ocak 2022, Çarşamba Hassa, Hatay

Hassa/Akbez Salmanuşağı Kadın Kuran Kursu yararlanıcılarına ‘’Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele, Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele’’ konulu seminer verildi.


Hassa/Akbez Salmanuşağı Kadın Kuran Kursu yararlanıcılarına ‘’Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele, Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele’’  konulu seminer verildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘’Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Faaliyet Programı’’ kapsamında düzenlenen seminerde katılımcılara ‘’Erken Yaşta Evliliğin ve Zorla evliliğin ne olduğu, kadına yönelik şiddetin çocuklar üzerindeki etkileri, çocukların aile içi şiddetten öğrendikleri, kadına yönelik şiddetle mücadelede kurumsal mekanizmaların neler olduğu, ASHB il müdürlükleri ve sosyal hizmet merkezlerinin şiddet mağdurlarına ne gibi hizmetler sundukları’’  konularında bilgi verilmiştir.

Hassa Sosyal Hizmet Merkezi’nde Sosyolog olarak görev yapan Emine Ay tarafından verilen eğitime toplamda 17 kişi katılım sağlamıştır.